Antena 3 CNN Emisiuni Agricool Românul din Tomşani care reuşeşte să producă roşii de o jumătate de kilogram, fără chimicale. "Are 500-600 de grame o tomată"

Românul din Tomşani care reuşeşte să producă roşii de o jumătate de kilogram, fără chimicale. "Are 500-600 de grame o tomată"

Daniel Matei din Tomşani este primul cultivator de tomate din judeţul Prahova care a ieşit cu legume la vânzare în această primăvară.

de Georgiana Adam    |    01 Iun 2024   •   15:56

Autorităţile le-au întins o mână agricultorilor care au suferit pierderi în urma războiului din Ucraina şi oferă compensaţii. Numai în Prahova s-au înscris aproape 800 de cultivatori de tomate.

"Le punem pe cântar. Are 500-600 de grame o roşie. 

Dar cel mai important este că ele sunt maturate natural. Adică nu le-am influenţat cu nimic", a spus Daniel Matei, sâmbătă, la emisiunea Agricool, de la Antena 3 CNN.

Producătorul român le-a luat-o înainte tuturor producătorilor din Prahova şi a ieşit pe piaţă cu roşii.

Doar că pentru a putea să ofere spre vânzare roşii româneşti cu un gust şi parfum aparte e nevoie de multă muncă şi de investiţii.

"Tot timpul am investit. Tot profitul l-am investit, ba ne-am mai şi împrumutat la început, ca să avem din ce să ne vină bani", explică Daniel Matei, producătorul de tomate.

Calitatea legumelor le-a adus şi clienţii.

Un ajutor vine acum şi de la stat pentru cultivatorii de roşii.

"Avem ordonanţa 3/ 2024 pentru cei care au cultivat începând cu luna decembrie până în luna aprilie tomate în spaţii protejate.

Condiţia era să fie plantate până la 30 aprilie şi să ţină cultura până la sfârşitul lunii iunie, când vor primi banii, cei 1500 de euro pe cadrul Ucraina", a precizat Mita Enache, directorul Direcţiei Agricole Prahova.

Aproape 800 de cultivatori de tomate s-au înscris în acest program doar în judeţul Prahova.

×
Subiecte în articol: Agricool rosii Tomşani
Citește mai multe din Agricool
» Vezi toate știrile din Agricool
Cele mai noi știri
Parteneri
x close