Popular i se spune planta-cămilă și ar putea fi salvatoarea agricultorilor care an de an se confruntă cu distrugerile provocate de secetă.
Crescătorii de porci sunt de asemenea foarte interesați de cultura acestei plante.
Cu costuri de înființare relativ mici si o rezistență mare la secetă, sorgul cucerește tot mai mult teren în țara noastră, deși vine tocmai de pe continental negru.
Agricultorii încep să experimenteze pe suprafețe mici, care pe măsură ce așteptările sunt confirmate se măresc.
Citește și: Planta care înlocuieşte cafeaua, curăță ficatul şi îmbunătățește starea de spirit
Constantin Florea este unul dintre cei care a cultivat sorg unde anul trecut a însămânțat porumb și rapiță, dar nu a adunat nimic.
"Anul trec am avut 200-300 de ha, anul acesta ne-am dus la 800-900 de ha, acuma ne aflăm în plin recoltat pentru cultura de sorg.
Chiar dacă este o plantă care rezistă bine la secetă și are necesitați minime, în ceea ce privește aportul de apă are și ea limitele ei și anul acesta, în jur de 3-4 tone este media pe ha la care sorgul a răspuns la nivel de producție", a spus Cosmin Florea, director Direcția Agricolă Buzău.
Față de anul trecut suprafața cultivată cu sorg e de trei ori mai mare.
"Este o cultură care promite. Anul acesta este pentru primul an. Dacă ar fi fost ploi era o cultură foarte bună. Vedem ce preț va avea la vânzare", a spus Daniel Marin, agricultor.
Sorgul este folosit ca și nutreț pentru animale, însă din boabe se poate obține și făină cu un conținut scăzut de gluten.