90% din ceea ce mâncăm provine din afară. Prețurile mai mici din supermarketuri îi ademenesc pe cumpărători chiar dacă recunosc că sunt de o calitate proastă. Din solariile noastre, roșiile pleacă cu 1 leu, iar în piețe prețul crește până la 4 lei.
De la an la an, românii consumă tot mai multe legume din străinătate. Țara noastră este cel mai mare importator de roșii din Turcia.
În doar șase luni, România a cumpărat tomate turcești de peste 60 de milioane de dolari.
Doar una din zece roșii consumate de români în perioada mai - octombrie este românească. Chiar și în perioada de vară, găsim tomate turcești mai ales în supermarket.
Citește și: Țara în care oamenii au ajuns să planteze roșii pe morminte, în cimitir. "Sunt foarte dulci și zemoase"
Producătorilor români le este greu să încheie contracte cu marile magazine pentru că nu pot livra produse pe tot timpul anului.
România nu importă doar produs brut. Legume pentru industrie, cum ar fi bulion sau conserve, se mai cultivă pe o suprafață de maxim 20% din totalul de acum 15 ani.