Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Agricool O mie de castani comestibili, plantați la Feliceni, în Harghita. Pomii din livadă vor fi sursă de hrană pentru oameni și animale

O mie de castani comestibili, plantați la Feliceni, în Harghita. Pomii din livadă vor fi sursă de hrană pentru oameni și animale

Livada cu castani comestibili este la Feliceni, în Harghita. O mie de puieţi au fost plantați luna trecută, iar peste ani ei vor asigura hrană pentru animale, dar și pentru oameni.

de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Mai 2024   •   18:15

Aproximativ o sută de voluntari s-au adunat la Feliceni pentru a da viață proiectului care urmărește să creeze habitate forestiere care să producă fructe comestibile și să ofere hrană atât animalelor cât și oamenilor.

"Dorim cumva să păstrăm, să arătăm valorile naturale, să păstrăm și să contribuim la o dezvoltarea comunitară care este bazată pe sustenabilitate", a declarat Csáki Rozália Directorul de programe al Asociației Comunitare din Odorheiu Secuiesc.

"Sperăm, să înființăm livezi rezidente cu climă schimbătoare. Castanul comestibil e o specie autohtonă deși cu origini mediteraneene dar în România are mai multe zone în care apare spontan, insular." precizează Kádár Tibor-Sándor, inginer Silvicultura. 

În silvicultura modernă, conceptul se numește migrare asistată a speciilor rezistente la secetă, prin care se dorește aducerea de specii lemnoase din zona sudică mai la nord pentru a facilita adaptarea la schimbări climatice.

×
Subiecte în articol: castani livadă Feliceni Harghita pomi
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Au apărut primele subiecte la Matematică de la Evaluarea Națională 2024
x close