Antena 3 CNN Economic Ziua Partenerilor de Afaceri la Codlea. Senator: „Dacă vrem să avem o economie puternică, trebuie să implicăm și statul”

Ziua Partenerilor de Afaceri la Codlea. Senator: „Dacă vrem să avem o economie puternică, trebuie să implicăm și statul”

codlea
Evenimentul a adus împreună antreprenori locali și reprezentanți ai instituțiilor centrale și locale / sursă foto: Antena 3 CNN
de R.M.    |    11 Oct 2024   •   17:37

Comunitatea de afaceri din Codlea s-a reunit pentru Ziua Partenerilor de Afaceri, un eveniment ce și-a propus să promoveze colaborarea și inovația în domeniul economic. Evenimentul a adus împreună antreprenori locali, reprezentanți ai instituțiilor centrale și locale, precum și specialiști din diverse domenii. 

Scopul principal al evenimentul excepțional a fost acela de a facilita discuții între actorii principali ai mediului de afaceri.

„Am decis împreună cu Patronatul IMM Brașov și Patronatul European al Femeilor de Afaceri, alături de Primăria Codlea, să organizăm acest eveniment în ideea de a arăta că se poate împreună mediul de afaceri, pe de o parte, împreună cu autoritățile publice locale și centrale, să creăm o platformă de discuție”, a declarat Andreea Negru, președintă Patronatul European al Femeilor de Afaceri.

„Este prima ediție pe care noi o facem și ne-am propus să facem foarte multe ediții de acum încolo. Parteneriatul cu primăria și, în primul rând cu o autoritate, ne dă putere și credință că lucrurile se pot schimba și în folosul antreprenorilor și a companiilor”, a declarat Alina Paul, de la patronatul IMM Brașov.

Senatorul Marius Dunca a vorbit despre cât de important este parteneriatul între instuțiile publice și mediul de afaceri.

„Este un eveniment important și mă bucur, în primul rând, că conștientizăm parteneriatul pe care trebuie să-l aibă primăriile, statul, cu mediul de afaceri, care reprezintă cheia succesului. Dacă vrem să avem o economie puternică, trebuie să implicăm și statul”, a mărturisit 
Marius Dumca, senator.

Mihai Cîmpeanu, primarul orașului Codlea, a declarat că prin intermediul acestui eveniment se așteaptă ca dialogul dintre mediul privat de afaceri și statul român să fie unul mai eficient.

„Totul se face doar prin dialog și a și asta este o ocazie de a putea într-un mod relaxat să vorbim și să punem la punct unele lucruri care pot aduce pe termen mediu și lung o dezvoltare a localității, de fapt și de drept, să aducă un trai mai bun pentru fiecare cetățean”, spune primarul din Codlea.

Florin Jianu, președinte al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici si Mijlocii din România, a atras atenția supra faptului că și în orașele mai mici trebuie să existe un mediu de afaceri dinamic.

„Beneficiile trebuie să fie pentru mediu de de afaceri ori mediu de afaceri din Codlea. Este un mediu de afaceri dinamic, după cum vedeți întotdeauna. Evenimentele sigur sunt în orașele mai mari București, Cluj cum e și în Brașov. Și astăzi am fost la un eveniment de dimineață în Brașov. Dar cred că mediul de afaceri și din orașele mai mai mici merită și ei să să primească informații, să dea feedback politicilor publice”, a declarat Florin Jianu, președinte al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici si Mijlocii din România.

Evenimentul le-a oferit participanților oportunitatea de a explora noi parteneriate, de a împărtăși experiențe de succes și de a dezbate perspectivele economice ale regiunii.

×
Citește mai multe din Economic
» Vezi toate știrile din Economic
Cele mai noi știri
Parteneri
x close