Antena 3 CNN Economic Vouchere sociale 2022. Sumele finale acordate pentru sprijinirea românilor cu venituri mici

Vouchere sociale 2022. Sumele finale acordate pentru sprijinirea românilor cu venituri mici

Mia Lungu
<1 minut de citit Publicat la 23:51 14 Sep 2022 Modificat la 23:51 14 Sep 2022
portofel gol
Vouchere sociale 2022. Sumele finale acordate pentru sprijinirea românilor cu venituri mici Sursa foto: Pixabay

Proiectul voucherelor sociale pentru produse alimentare, lansat de guvern în prima parte a acestui an pentru a susţine persoanele cu venituri mici, într-o perioadă marcată de inflaţie galopantă, ajunge să rotunjească cu 3 mld. lei tot veniturile marilor reţele şi lanţuri de restaurante, arată o analiză ZF.

Astfel, reţelele internaţionale de supermarketuri şi hipermarketuri Kaufland, Lidl, Carrefour, Auchan, Mega Image, Profi, Pennny, Cora alături de giganţii din industria de restaurante, în frunte cu McDonald’s, KFC şi Pizza Hut, figurează pe listele unităţilor de unde 2,5 mi­lioane de români cu venituri mici îşi pot cumpăra produse alimentare sau mese calde.

În total, pe listele celor trei emitenţi de carduri sociale – Sodexo, Up România şi Edenred –, sunt înscrise circa 20.000 de magazine şi restaurante.

Universul de comerţ modern numără circa 4.000 de magazine, pe când în comerţul tradiţional mai sunt doar 40.000 de chioşcuri şi alimentare, de circa patru ori mai puţin ca acum 25 de ani.

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), cel care a lansat programul, anunţă că prezenţa marilor lanţuri de magazine în program, într-o perioadă în care comerţul tradiţional (afaceri antreprenoriale autohtone) se micşorează constant sub presiunea concurenţei jucătorilor internaţionali, a venit la cererea românilor.

×
x close