Antena 3 CNN Economic Valentin Lazea, BNR: ”Bugetarii care cer creșteri de salarii în an electoral cred că factura va fi achitată de alții la anul? Va veni nota de plată”

Valentin Lazea, BNR: ”Bugetarii care cer creșteri de salarii în an electoral cred că factura va fi achitată de alții la anul? Va veni nota de plată”

Cererile de majorări de salarii ale românilor și facilitățile fiscale date în an electoral vor veni pe nota de plată de anul viitor, a atras atenţia economistul-şef al Băncii Naţionale a României (BNR), Valentin Lazea.

de Milena Niță    |    17 Mai 2024   •   13:58

În context, Lazea s-a referit şi la adâncirea dezechilibrelor fiscale prin solicitările menţionate.

"Eu mă întreb: cei care acum solicită noi facilități fiscale, salarii, știind bine în mintea lor că anul viitor va urma o corecție, la ce se așteaptă? 

Adică, chiar aşa, ei îşi închipuie, cei care solicită acum repede, că e an electoral, îşi închipuie că ei nu vor plăti cu atât mai mult anul viitor? 

Speră ei că la anul nota de plată va fi achitată de alţii? Asta e întrebarea mea. 

Deci, a cere acum în plus scutiri, nu ştiu ce măriri şi aşa mai departe, când toată lumea ştie foarte bine că la anul va veni nota de plată, să adânceşti acum dezechilibrele, mi se pare o speranţă deşartă că va fi altcineva care va plăti şi tu vei scăpa de nota de plată", a spus, joi, economistul-șef al BNR, Valentin Lazea.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Fosta învățătoare din Zărnești, dispărută de 9 zile, a fost găsită moartă
x close