Antena 3 CNN Economic Transporturi Valea Oltului. Lucrările au ajuns la 80% pe sectorul Boiţa – Lazaret: „Se intră în ultima săptămână în care DN7 este închis în zonă”

Valea Oltului. Lucrările au ajuns la 80% pe sectorul Boiţa – Lazaret: „Se intră în ultima săptămână în care DN7 este închis în zonă”

valea oltului agerpres
Valea Oltului. Lucrările au ajuns la 80% pe sectorul Boiţa – Lazaret / Sursă foto: Agerpres
04 Aug 2024   •   23:00

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis că lucrările au ajuns la 80% pe sectorul de drum Boiţa - Lazaret. De asemenea, începând de luni, 5 august, se intră în ultima săptămână în care DN7 este închis în zonă.

„A fost reluat traficul pe sectorul de drum Boiţa - Lazaret începând cu ora 20:00, conform programului!. Lucrările au ajuns la 80% iar de mâine se intră în ultima săptămână în care DN7 este închis pe sectorul Boiţa - Lazaret.

Antreprenorul turc a muncit într-un ritm susţinut, ceea ce permite redeschiderea circulaţiei pe data de 9 august, aşa cum s-a stabilit de la început”, a scris CNAIR într-o postare pe Facebook.

De asemenea, CNAIR mai informează că se menţine în continuare ridicat riscul de cădere pe carosabil a arborilor, ca urmare a operaţiunilor în care sunt implicate şi utilaje grele.

Circulația pe Valea Oltului va fi redeschisă pe 9 august

În aceste condiții, constructorul continuă execuţia lucrărilor de stabilizare a drumurilor tehnologice şi de curăţare a versantului de anrocamente şi de resturi rezultate din defrişări.

„Ca urmare a operaţiunilor în care sunt implicate şi utilaje grele, se menţine în continuare ridicat riscul de cădere pe carosabil a arborilor, rocilor şi maselor de pămant pe timpul zilei. Echipele care se ocupă de siguranţa circulaţiei sunt la rândul lor mobilizate pentru a interveni urgent dacă situaţia o impune.

 Acolo unde există pericolul căderii de pe versant a unor anrocamente, arbori sau rădăcini de copaci pe partea carosabilă, antreprenorul a montat parapete din beton. În cazul în care, pe timpul nopţii, vor apărea situaţii de risc traficul rutier se va închide, iar echipele antreprenorului vor interveni în cel mai scurt timp posibil”, mai arată CNAIR.

Potrivit CNAIR, pe pe DN7 (sectorul Boiţa - Lazaret) „circulaţia se desfăşoară între orele 20.00 - 6.00 pentru toţi participanţii la traficul rutier, iar în intervalele orare 7.30 - 8.00 şi 16.30 - 17.00, doar pentru riverani. Lucrările sunt reluate în fiecare zi la ora 6.00 până pe data de 9 august”, se mai arată în postare.

×
Citește mai multe din Transporturi
» Vezi toate știrile din Transporturi
Cele mai noi știri
Parteneri
x close