Antena 3 CNN Economic Transporturi Sorin Grindeanu: „Start pentru licitația întregii Autostrăzi Pașcani- Suceava”

Sorin Grindeanu: „Start pentru licitația întregii Autostrăzi Pașcani- Suceava”

BeFunky-collage - 2024-07-15T183911.027
Sorin Grindeanu: „Start pentru licitația întregii Autostrăzi Pașcani- Suceava” / sursă foto: Facebook/ Dorin Grindeanu
de Roxana Mihăiescu    |    15 Iul 2024   •   18:49

Potrivit ministrului Transporturilor, contractul are o durată maximă de 30 de luni (6 luni proiectare și 24 de luni execuție) și prevede inclusiv construcția unui pod și a unui pasaj de o complexitate tehnică ridicată, a unui drum de legătură (5,2 km) cu Aeroportul Internațional Suceava.

De asemenea, tot în cadrul acestui contract, trebuie să fie construite două parcări de scurtă durată și două Spații de Servicii, în care vor fi montate 8 stații de încărcare pentru autoturismele electrice, a mai precizat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

„START pentru licitația întregii Autostrăzi Pașcani- Suceava (61,97 km)!

CNAIR a transmis astăzi la ANAP, pentru validare, și documentația pentru atribuirea contractului necesar proiectării și execuției Lotului 2 (28,97 km).

Contractul are o durată maximă de 30 de luni (6 luni proiectare și 24 de luni execuție) și prevede inclusiv construcția unui pod și a unui pasaj de o complexitate tehnică ridicată, a unui drum de legătură (5,2 km) cu Aeroportul Internațional Suceava, dar și a trei noduri rutiere:

- pod peste Râul Siret și DJ208C (845,10 m),

- un pasaj peste CF511 (625,10 m),

- Nodul Roșcani, care va asigura conexiunea cu Lotul 1 (33 km), pentru care documentația a fost transmisă spre validare la ANAP la sfârțitul săptămânii trecute,

- Nodul rutier Dumbrăveni, la intersecția cu DJ208B (Verești - Dumbrăveni), 

- Nodul rutier din proximitatea Aeroportului Internațional Suceava care va asigura atât legătura cu aeroportul, cât și cu DN29.

Tot în cadrul acestui contract, trebuie să fie construite două parcări de scurtă durată și două Spații de Servicii, în care vor fi montate 8 stații de încărcare pentru autoturismele electrice.

Contractul (finanțat prin #PT) va fi lansat în licitație după validarea documentației de atribuire, moment în care se va stabili și data limită pentru depunerea ofertelor”, a scris Sorin Grindeanu, pe pagina personală de Facebook.

START pentru licitația întregii Autostrăzi Pașcani- Suceava (61,97 km)! CNAIR a transmis astăzi la ANAP, pentru...

Publicată de Sorin Grindeanu pe Luni, 15 iulie 2024

 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close