Antena 3 CNN Economic Transporturi Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: „Începe licitația pentru construcția autostrăzii Craiova-Filiași”

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: „Începe licitația pentru construcția autostrăzii Craiova-Filiași”

BeFunky-collage - 2024-07-22T155115.193
Începe licitația pentru construcția autostrăzii Craiova-Filiași / sursă foto: Facebook/Sorin Grindeanu
de Roxana Mihăiescu    |    22 Iul 2024   •   15:58

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat începerea licitaţiei pentru construcţia autostrăzii Craiova-Filiaşi, de 51 km.

Potrivit ministrului, CNAIR a transmis astăzi la ANAP documentația pentru lansarea în licitație a construcției primului lot (10,3 km) al acestei autostrăzi care prevede o durată maximă de 34 de luni.

Proiectul include și construirea unui pasaj, precum și două viaducte, două parcări de scurtă durată și două noduri rutiere. 

„Începe licitația pentru construcția autostrăzii Craiova-Filiași (51 km)!

CNAIR a transmis astăzi la ANAP documentația pentru lansarea în licitație a construcției primului lot (10,3 km) al acestei autostrăzi care prevede o durată maximă de 34 de luni (10 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție).

Pe traseul acestui prim lot de autostradă (parte componentă a drumului de mare viteză Craiova - Târgu Jiu) se vor construi inclusiv:

- un pasaj în lungime de 384 m,

- două viaducte în lungime de 314 m fiecare,

- două parcări de scurtă durată (dotate cu minimum 8 stații de încărcare pentru autoturismele electrice),

- două noduri rutiere: Nodul Rutier Ghercești (la intersecția cu Drumul Expres Craiova – Pitești) și Nodul Rutier Mischii (la intersecția cu drumul național DN 65C). 

Anunțul de Participare la licitația pentru acest contract finanțat prin Programul Transport (#PT) 2021-2027, va fi publicat după validarea documentației transmisă astăzi la ANAP.

La momentul respectiv va fi anunțată și data limită pentru depunerea ofertelor”, a transmis Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, pe pagina de Facebook.

Începe licitația pentru construcția autostrăzii Craiova-Filiași (51 km)! CNAIR a transmis astăzi la ANAP documentația...

Publicată de Sorin Grindeanu pe Luni, 22 iulie 2024

 

×
Citește mai multe din Transporturi
» Vezi toate știrile din Transporturi
Cele mai noi știri
Parteneri
x close