Antena 3 CNN Economic Transporturi Se va circula cu trenul de la Timișoara la Szeget. România și Ungaria au semnat un memorandum pentru restabilirea legăturii feroviare

Se va circula cu trenul de la Timișoara la Szeget. România și Ungaria au semnat un memorandum pentru restabilirea legăturii feroviare

tren
Se va circula cu trenul de la Timișoara la Szeget. Foto: Getty Images
de Ioana Coman    |    24 Iul 2024   •   16:25

Va fi restabilită legătura feroviară între Timișoara și Szeged. Ministrul Infrastructurii și Transporturilor, Sorin Grindeanu, a semnat miercuri un memorandum în acest sens, împreună cu ministrul Afacerilor Externe și Comerțului Exterior din Ungaria, Peter Szijjarto.

„Împreună cu ministrul ungar al afacerilor externe şi comerţului exterior, Peter SZIJJARTO, am semnat astăzi un memorandum pentru restabilirea legăturii feroviare între Timişoara şi Szeged”, a scris Grindeanu pe Facebook.

Ministrul Transporturilor afirmă că au discutat şi despre asigurarea conexiunilor rutiere la frontiera româno-ungară: stadiul noului Punct de trecere al frontierei între Beba Veche şi Kűbekhaza, înfiinţarea unui drum de legătură între localităţile Cenad şi Magyarcsanád prin podul peste râul Mureş.

„Discuţiile au mai vizat stadiul licitaţiilor pentru construcţia Drumurilor Expres Oar-Satu Mare şi Arad-Oradea care de asemenea se vor conecta cu infrastructura rutieră de pe teritoriul Ungariei”, a subliniat Grindeanu.

Potrivit lui Sorin Grindeanu, ministrul ungar a reafirmat determinarea Ungariei de a sprijini aderarea României la Spaţiul Schengen şi cu frontierele terestre în perioada preşedintiei rotative a Consiliului UE pe care o deţine timp de 6 luni.

×
Subiecte în articol: Ungaria România Timisoara Szeged tren
Citește mai multe din Transporturi
» Vezi toate știrile din Transporturi
Cele mai noi știri
Parteneri
x close