Antena 3 CNN Economic Transporturi Ghidul de utilizare e-Transport a fost publicat de ANAF. Aplicaţia este în perioada de testare, până la 31 august 2024

Ghidul de utilizare e-Transport a fost publicat de ANAF. Aplicaţia este în perioada de testare, până la 31 august 2024

tir-uri masini trafic
TIR-uri și mașini în trafic. Sursa foto: Getty Images
de Mia Lungu    |    06 Aug 2024   •   19:03

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat Ghidul de utilizare a aplicaţiei e-Transport, până la 31 august 2024 aplicaţia fiind în perioada de testare, timp în care beneficiarii se pot familiariza cu utilizarea ei, fără să fie aplicate sancţiuni, potrivit unui comunicat al instituţiei citat de Agerpres.

Pentru a accesa aplicaţia este necesar ca utilizatorul să parcurgă procesul de înrolare, în urma căruia se va crea un profil de utilizator.

După înrolare, se pot vizualiza detaliile contului creat şi există posibilitatea de deconectare în ecranul de Profil Utilizator.

Pentru a începe un transport, se finalizează procesul de înregistrare sesiune, completând informaţiile necesare pentru a începe transportul, simplu şi rapid. În timpul unei sesiuni de transport activ, se pot vedea: starea sesiunii cu informaţiile care au fost introduse, durata de la pornire, semnalul GPS şi cel GSM şi starea bateriei. În fiecare minut, locaţia GPS se trimite automat către ANAF.

În cazul în care sunt probleme de semnal, utilizatorul primeşte notificări regulate. După finalizarea sesiunii de transport, şoferul va reveni la pagina de pornire.

ANAF reaminteşte că, până la 31 august 2024, aplicaţia e-Transport este în perioada de testare, timp în care beneficiarii se pot familiariza cu utilizarea ei, fără să fie aplicate sancţiuni.

Potrivit comunicatului, sistemul naţional privind monitorizarea transporturilor rutiere de bunuri RO eTransport, componentă importantă în digitalizarea ANAF, urmăreşte creşterea capacităţii administrative de combatere a fraudei fiscale prin implementarea de soluţii digitale inteligente în vederea gestionării uniforme şi controlului eficient al transporturilor rutiere pe teritoriul naţional ale bunurilor cu risc fiscal ridicat şi al transporturilor rutiere internaţionale de bunuri.

×
Citește mai multe din Transporturi
» Vezi toate știrile din Transporturi
Cele mai noi știri
Parteneri
x close