Antena 3 CNN Economic Transporturi Drumul expres Arad-Oradea ar trebui să fie finalizat în 2 ani. Grindeanu anunţă că au fost depuse 9 oferte pentru Lotul 3

Drumul expres Arad-Oradea ar trebui să fie finalizat în 2 ani. Grindeanu anunţă că au fost depuse 9 oferte pentru Lotul 3

Drumul expres Arad-Oradea ar trebui să fie finalizat în 2 ani. Grindeanu anunţă că au fost depuse 9 oferte pentru Lotul 3
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Sursa foto: Sorin Grindeanu/ Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Iun 2024   •   18:10

Pas important pentru construcția a încă 47 de kilometri din Drumul Expres Arad - Oradea, transmite ministrul Transporturilor. El afirmă că miercuri au fost primite nouă oferte de la constructori din România, Ungaria, Bulgaria, Turcia și Ucraina pentru execuția lotului 3.

„Pas important pentru construcția a încă 47 de km din Drumul Expres Arad - Oradea! Pentru contractul necesar execuției Lotului 3 al acestui nou drum de mare viteză, au depus astăzi 9 oferte constructori din România, Ungaria, Bulgaria, Turcia și Ucraina”, scrie pe Facebook Sorin Grindeanu.

Contractul are o valoare estimată de 3,54 miliarde de lei (fără TVA) și prevede construcția acestui lot (47,07 km) în termen de 24 de luni.

Contractul are o valoare de 3,54 miliarde lei, fără TVA

„Câștigătorul contractului va mai construi un drum de legătură (2,9 km) cu zona industrială Arad Vest, dar și 29 de poduri și pasaje (inclusiv un pasaj de o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 591 m).

Pentru construcția primului lot (33,7 km) al drumului expres Arad- Oradea au fost deja depuse oferte (în 12 iunie 2024), iar pentru execuția Lotului 2 (39,7 km) urmează ca ofertele să fie depuse până la data de 15 iulie 2024.

După finalizarea construcției, Drumul Expres Arad- Oradea va avea o lungime totală de 120,47 km și va asigura inclusiv legătura cu frontiera româno- ungară”, încheie Sorin Grindeanu.

Pas important pentru construcția a încă 47 de km din Drumul Expres Arad- Oradea! Pentru contractul necesar execuției...

Publicată de Sorin Grindeanu pe Miercuri, 26 iunie 2024

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Congresul USR decide cum se împarte puterea sub șefia Elenei Lasconi
x close