Antena 3 CNN Life Știinţă Două ore de la Amsterdam la Milano. Hyperloop a fost testat cu succes şi ar putea înlocui călătoria cu avionul

Două ore de la Amsterdam la Milano. Hyperloop a fost testat cu succes şi ar putea înlocui călătoria cu avionul

Hyperloop
Hyperloop, cel mai rapid tren din lume a fost testat la Centrul European Hyperloop din Olanda în prezenţa a 300 de oameni, iar proiectul ar putea deveni realitate în 2030. Sursa: facebook/hyperlooptt
de N.B.    |    21 Sep 2024   •   08:00

Hyperloop, cel mai rapid tren din lume a fost testat la Centrul European Hyperloop din Olanda în prezenţa a 300 de oameni, iar proiectul ar putea deveni realitate în 2030.

Conform Corriere della Sera în timpul testului, sistemul de propulsie și conducerea trenului viitorului au fost testate cu succes. Deşi poate că cifrele încă nu sunt impresionante: până acum au fost parcurși doar 90 din cei 420 de metri de tunel disponibili, iar viteza este limitată la doar 30 de kilometri pe oră. 


Dar testele pentru Hardt Hyperloop nu se termină aici. Până la sfârșitul anului, de fapt, vor fi testate schimbările de bandă și viteza maximă, obținute prin eliminarea întregului aer din tunel pentru a avea condiții absolute de vid care să permită reducerea rezistenței aerului. Datorită acestui ultim aspect, se va putea atinge cei 100 de kilometri pe oră la care se așteaptă această tehnologie, deși pe viitor se preconizează că se va putea ajunge chiar și la 700 de kilometri pe oră. 
"Suntem încântați de acest prim rezultat", a declarat Marinus van der Meijs, director de tehnologie la Hardt Hyperloop. 
Pentru testarea acestui gen de tren a fost nevoie să se construiască un tunel dublu (pentru a testa și schimbarea dintre benzi) lung de 420 de metri lungime și 2,5 metri lățime. Rețeaua de tuneluri a fost construită folosind conducte modulare.
Când proiectul va deveni realitate, ne putem gândi deja că de la Amsterdam la Milano am putea ajunge în doar două ore, sau de la Amsterdam la Berlin într-o oră și jumătate. În plus reprezintă o soluție care ar putea înlocui și călătoria cu avionul.

 

 

×
Citește mai multe din Știinţă
» Vezi toate știrile din Știinţă
Cele mai noi știri
Parteneri
x close