Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Transporturilor: „Contractul pentru construcţia Lotului 2 al Autostrăzii Timişoara-Moraviţa intră în procedură de licitaţie”

Ministrul Transporturilor: „Contractul pentru construcţia Lotului 2 al Autostrăzii Timişoara-Moraviţa intră în procedură de licitaţie”

autostrada timisoara
Construcția acestui lot va avea o durată de maximum 48 de luni / sursă foto: Facebook-Sorin Grindeanu
de R.M.    |    12 Sep 2024   •   18:44

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunţat, joi, 12 septembrie, intrarea în procedură de licitaţie a contractului pentru construcţia Lotului 2 al Autostrăzii Timişoara-Moraviţa, de 33,49 de km, cuprins între Jebel şi Moraviţa.

Potrivit ministrului, construcția acestui lot va avea o durată de maximum 48 de luni, 12 de proiectare și 36 de execuție.

„Contractul pentru construcția Lotului 2 al Autostrăzii Timișoara-Moravița intră în procedură de licitație!

CNAIR a transmis, astăzi, la ANAP, spre validare, documentația de atribuire a contractului pentru construcția celor 33,49 de km ai acestui lot cuprins între Jebel și Moravița.

Pe traseul acesui nou lot de autostradă se vor construi inclusiv:
- 1 pod (560 m) peste CF 124 Timișoara-Reșița și DN 58B;
- două Spații de servicii;
- două parcări de scurtă durată;
- un Centru de Intretinere si Coordonare (CIC);
- 2 noduri rutiere (Nod rutier DN 58B Voiteg și Nod rutier Moravița).

Construcția acestui lot va avea o durată de maximum 48 de luni (12 luni proiectare și 36 de luni execuție), iar finanțarea va fi asigurată prin Programul Transport (PT) 2021-2027.

După validarea documentației de atribuire, CNAIR va publica Anunțul de Participare la licitație, în cadrul căruia se va stabili și data limită pentru depunerea ofertelor”, a anunțat ministrul Transporturilor, pe pagina de Facebook.

Grindeanu: „La finalul lunii decembrie se va putea circula pe autostradă de la Ploiești la Focșani”

Totodată, astăzi, 12 septembrie, ministrul Sorin Grindeanu a anunțat că la finalul lunii decembrie se va putea circula pe autostrada de la Ploiești la Focșani, cu excepția unui lot între Ploiești și Buzău.

”La finalul lunii octombrie, sau începutul lui noiembrie, putem da în circulație lotul 1 fără podul de la Buzău, lotul 2 și lotul 4.

Lotul 3 va fi dat în circulație în jur de 1 decembrie, iar podul de la Buzău – pe finalul anului. Între Buzău și Focșani, la începutul lunii decembrie se va circula pe toate cele patru loturi”, a anunțat ministrul Transporturilor.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close