Antena 3 CNN Economic Transporturi Circulația pe Valea Oltului s-a redeschis. Grindeanu: „Le mulțumesc românilor. Au fost solidari cu proiectele de interes național”

Circulația pe Valea Oltului s-a redeschis. Grindeanu: „Le mulțumesc românilor. Au fost solidari cu proiectele de interes național”

valea oltului
Circulația pe Valea Oltului se redeschide în această seară, „cu două zile mai repede”. FOTO: Facebook CNAIR
de Andreea Ştefan    |    07 Aug 2024   •   13:21

Circulația pe Valea Oltului s-a redeschis miercuri seară, cu două zile mai devreme decât termenul stabilit. CNAIR a anunțat, pe Facebook, că „intervențiile din ultima lună reprezintă un pas important pentru proiectarea și construcția secțiunii 2 (Boița - Cornetu) a autostrăzii Sibiu - Pitești”.

UPDATE 20.15 Circulația pe Valea Oltului s-a redeschis miercuri seară, cu două zile mai devreme decât termenul stabilit.

„Din această seară, de la ora 20.00, s-a redeschis definitiv sectorul Boița - Lazaret al DN7! Mobilizarea antreprenorului turc a permis finalizarea lucrărilor din zona critică cu două zile mai devreme față de graficul asumat. Intervențiile din ultima lună reprezintă un pas important pentru proiectarea și construcția secțiunii 2 (Boița - Cornetu) a autostrăzii Sibiu - Pitești”, a anunțat, miercuri seară, pe Facebook, CNAIR.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, le-a mulțumit românilor, „care au dovedit că sunt solidari cu proiectele de interes național”.

„Din această seară, DN7 este deschis permanent, inclusiv pe sectorul Boița- Lazaret! Un pas important pentru construcția Autostrăzii Sibiu - Pitești a fost parcurs cu ocazia finalizării acestor lucrări, care au durat aproximativ o lună. Intervențiile în zona critică a versantului de pe Valea Oltului au fost încheiate cu două zile mai devreme față de graficul asumat de antreprenorul turc. Românii au dovedit că sunt solidari cu proiectele de interes național şi le mulțumesc pentru înțelegerea şi răbdarea de care au dat dovadă!”, a scris ministrul pe Facebook.

UPDATE 15.00 CNAIR anunță participanții la trafic că începând de astăzi, miercuri, 07.08.2024, ora 20:00, sectorul DN 7 cuprins între localitățile Lazaret (242+600) și Boița (250+000) va fi redeschis circulației publice, fiind permisă desfășurarea traficului atât pe timpul zilei, cât și al nopții, 24/24h.

Redeschiderea circulației pe acest sector de drum este posibilă ca urmare a finalizării lucrărilor de defrișare a versantului necesare realizării drumurilor tehnologice pentru execuția forajelor geotehnice în vederea construcției secțiunii 2 a autostrăzii Sibiu – Pitești, Boița – Cornetu.

Precizăm că, în vederea protejării participanților la trafic, pe toată durata de desfășurare a lucrărilor pe versantul din proximitatea drumului național DN7, pe sectorul de drum cuprins între km 242+400 și km 245+400, banda destinată sensului de deplasare Sibiu – Râmnicu Vâlcea rămâne închisă, circulația desfășurându-se în ambele direcții pe cele două benzi destinate sensului de deplasare Râmnicu Vâlcea – Sibiu, a comunicat CNAIR pe Facebook.

”Au terminat toate lucrările”

„Am primit de dimineaţă înştiinţare din partea companiei turce că termenul de 9 august, adică peste două zile, când trebuia să fie dată în circulaţie Valea Oltului, redeschisă pe perioada zilei, se devansează. Lucrările s-au terminat şi din această seară, de la ora 20:00, va fi dată în circulaţie, cu două zile mai repede. Au terminat toate lucrările”, a anunţat Sorin Grindeanu, miercuri după-amiază, în timpul unei vizite în judeţul Buzău, pe şantierul autostrăzii.

Ministrul Transporturilor a mulţumit Guvernului pentru sprijinul pe care i l-a acordat în luarea unei astfel de decizii.

„Ţin să mulţumesc, în primul rând, suportului avut de la Guvern, pentru că dacă nu aveam suportul primului ministru era foarte greu să fac faţă la tot felul de deştepţi care în această perioadă încercau să ne explice cum se pot face altcumva lucrurile. Având suportul primului ministru şi al specialiştilor, am mers mai departe”, a adăugat Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a mulțumit atât românilor, cât și firmei care lucrează pe Valea Oltului, declarându-se „mulțumit de modul în care au lucrat”.

Circulația rutieră pe DN 7, Valea Oltului, a fost închisă timp de o lună, începând cu 8 iulie, pentru lucrări de defrișare necesare pregătirii terenului pentru construirea autostrăzii Sibiu - Pitești. Mașinile nu pot circula între orele 06:00 și 20:00, cu excepția vehiculelor instituțiilor de intervenție, care vor fi escortate de echipaje ale constructorului. Riveranii au la dispoziție două intervale speciale pentru a se putea deplasa către și de la locul de muncă.

×
Citește mai multe din Transporturi
» Vezi toate știrile din Transporturi
Cele mai noi știri
Parteneri
x close