Antena 3 CNN Economic Transporturi Bulgarii vor să schimbe modul în care se circulă pe podul Giurgiu-Ruse. Premierul și-a convocat de urgență miniștrii: „Găsiţi soluţii”

Bulgarii vor să schimbe modul în care se circulă pe podul Giurgiu-Ruse. Premierul și-a convocat de urgență miniștrii: „Găsiţi soluţii”

trafic granita getty
Din 10 iulie, au fost începute lucrările de reparaţie majoră a estacadei podului pe partea bulgară | Sursă foto: Getty Images
de Robert Kiss    |    28 Aug 2024   •   18:56

Premierul interimar din Bulgaria, Dimitar Glavchev, a avut miercuri o reuniune cu ministrul Internelor, Atanas Ilkov, precum şi cu miniştrii Transporturilor, Krasimira Stoyanova, şi Dezvoltării Regionale, Violeta Koritarova, pentru a discuta măsuri urgente pentru a rezolva problema blocajelor de trafic apărute la punctul de trecere a frontierei de lângă podul Giurgiu-Ruse, informează biroul de presă al consiliului de miniştri, citat de BTA, potrivit Agerpres.

Glavchev le-a cerut miniştrilor bulgari să discute cu omologii lor români pentru a-şi coordona eforturile. Premierul bulgar a fost ferm că fluxul de camioane ar trebui separat în două şiruri, unul pentru cele din ţările membre UE şi altul pentru cele din ţările terţe. În acest scop, traficul ar trebui să fie reorganizat încă dinainte de punctul de trecere a frontierei.

"Faceţi tot ce este posibil pentru a accelera trecerea podului peste Dunăre. Vă cer acţiuni rapide şi să găsiţi soluţii eficiente", le-a spus premierul bulgar miniştrilor de resort.

Va fi organizată o nouă rundă de discuţii cu reprezentanţii autorităţilor române cu privire la lansarea liniei de feribot Ruse-Giurgiu, care ar permite diminuarea traficului pe pod. Miniştrii au subliniat că, deoarece feribot-ul de la Oryahovo-Bechet nu a putut funcţiona timp de trei zile, din cauza nivelului redus al apelor Dunării, asta a creat probleme suplimentare şi a direcţionat şi mai multe camioane spre Ruse.

Ştire selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către AGERPRES, fără intervenţie pe text, conform acordului de colaborare dintre agenţii. 

×
Citește mai multe din Transporturi
» Vezi toate știrile din Transporturi
Cele mai noi știri
Parteneri
x close