Antena 3 CNN Economic Tesla a început lupta pentru restabilirea salariului pentru Elon Musk

Tesla a început lupta pentru restabilirea salariului pentru Elon Musk

Tesla a început lupta pentru restabilirea salariului pentru Elon Musk
Elon Musk, director general Tesla. Sursă Foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Iun 2024   •   19:56

Tesla a început oficial lupta legală prin care încearcă să convingă instanțele din Delaware să recunoască votul acționarilor care a aprobat pachetul de compensare de 56 de miliarde de dolari al directorului general Elon Musk, notează Reuters. 

Mai exact, Tesla i-a scris cancelarului Kathaleen McCormick că părţile din procesul pachetului salarial ar trebui să-şi prezinte acum interpretările legale ale ratificării cu privire la salariul directorului general Elon Musk, mai degrabă decât să avanseze cu cazul conform programului anterior.

Potrivit Tesla, părţile din procesul pachetului salarial  ”influenţează în mod semnificativ” decizia instanţei de anulare a salariului, potrivit unei scrisori făcute publice luni, transmite Reuters.

”Aprobarea ratificării de către acţionarii Tesla are un impact semnificativ asupra pretenţiilor şi problemelor din această acţiune, inclusiv hotărârea finală a instanţei”, i-au spus avocaţii Tesla lui McCormick în scrisoarea care a fost depusă vineri la Curtea Cancelariei.

Mai mult, Tesla a spus că procesul de ratificare este ”nou” şi că nu este clar dacă McCormick şi Curtea Supremă din Delaware vor accepta rezultatul.

McCormick trebuie, de asemenea, să stabilească un onorariu pentru echipa juridică a acţionarilor înainte ca Tesla să poată contesta decizia ei la Curtea Supremă din Delaware.

Avocaţii acţionarilor cer în jur de 5 miliarde de dolari, sub formă de acţiuni Tesla ca onorariu legal, iar Tesla a susţinut că ar trebui plătiţi în jur de 13,6 milioane de dolari.

Elon Musk are cel mai mare pachet de compensații acordat vreodată unui director al unei companii listate în SUA

Acţionarii Tesla au aprobat un acord de plată de 45 de miliarde de dolari (35,3 miliarde de lire sterline) pentru CEO-ul Elon Musk, în urma unui referendum aprig contestat cu privire la modul în care acesta a condus compania. 

Rezultatul, anunțat săptămâna trecută, a venit în timp ce magnatul miliardar luptă pentru a păstra cel mai mare pachet de compensații acordat vreodată unui director al unei companii listate în SUA.

„Vreau doar să încep prin a spune că vă iubesc băieți!” a spus un Elon Musk vesel când a apărut pe scenă după votul acţionarilor.

Votul a avut loc după ce un judecător din Delaware a anulat, în ianuarie plata lui Musk – atunci în valoare de aproximativ 56 de miliarde de dolari (43,9 lire sterline), pe motiv că consiliul Tesla nu putea fi considerat independent de influența lui Elon Musk și a atins această cifră în dolari printr-un proces ilegitim.

×
Subiecte în articol: Elon Musk tesla majorare salariu
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Avertizare meteo imediată Cod Roșu de ploi torențiale. Lista localităților afectate
x close