Cei de la Sindicatul Polițiștilor din România "Diamantul" au publicat, pe un site de socializare, cuponul de "pensie nesimţită" al unui fost angajat din Ministerul Afacerilor Interne (MAI).
Contrar așteptărilor, venitul acestui cetățean nu este deloc unul de invidiat.
"Pensie "nesimțită", din mila M. A. I." este mesajul postat pe Facebook, cei de la sindicatul amintit, unde arată talonul cu pensia unui fost angajat MAI.
Lunar, cetățeanul încasează suma de 2.400 de lei. În ianuarie 2023, acesta a fost norocos și a ajuns la 2.700 de lei.
Ordonanța "trenuleț" a Guvernului Ciucă a prevăzut un ajutor de 300 de lei pentru toți pensionarii cu un nivel al veniturilor lunare între 2.001 lei și 3.000 lei, inclusiv.
Postarea celor de la Sindicatul Polițiștilor a stârnit numeroase reacții din partea internauţilor.
"Dacă vă arăt cuponul de pensie al tatălui meu după 41 de ani și 11 luni de cotizație, plângem cu toții! Ăsta e sistemul, asta e România" sau "Nu vă obliga nimeni să vă faceți milițieni. Sunt destule locuri de muncă în privat plătite bine așa că nu vă mai plângeți".
"Iarăşi pozăm în victime …", completează un alt internaut.
Vezi şi: Cât costă să cumperi trei ani de vechime la pensie, de la 1 ianuarie 2023
Când mă pot pensiona - este o întrebare care îi interesează pe mulţi români, fie că încă lucrează şi urmează să iasă la pensie, fie că deja s-au pensionat, dar anticipat.
Acum puteţi afla în mai puţin de un minut data la care vă puteţi pensiona, fie că e vorba de pensie anticipată, pensie anticipată parţial sau pensie pentru limita de vârstă.
Tot ce aveţi de făcut este să intraţi pe site-ul Casei Naţionale de Pensii Publice, să vă completaţi data naşterii şi sexul, apoi aflaţi data pensionării (Explicaţii în Galeria foto).
Recalcularea pensiei, un subiect intens discutat în această perioadă, poate fi cerută de români, printr-o solicitare, alături de câteva acte necesare.
Recalcularea pensiei se poate face în cazul celor care au realizat stagiul de cotizare după deschiderea dreptului de pensie pentru limita de vârstă, dar şi pentru persoanele care au mai lucrat și după ce au împlinit vârsta de retragere și au ieșit la pensie.
Aşadar, după realizarea oricărui stagiu de cotizare după deschiderea drepturilor de pensie pentru limită de vârstă, se poate solicita recalcularea drepturilor de pensie.
Recalcularea pensiei pentru fiecare stagiu de cotizare de minimum 12 luni poate fi cerută de orice român.
Vezi şi: Ce pensie primește un român la bătrâneţe, dacă nu a muncit nicio zi. Statul îţi dă nişte bani
Pensie "nesimtita", din mila M. A. I.
Publicată de Sindicatul Politistilor din Romania "Diamantul" Oficial pe Marţi, 28 februarie 2023