Din imaginile publicate pe TikTok se poate vedea cum unele șuruburi nu sunt strânse deloc, putând fi scoase cu mâna.
Alte șuruburi sunt strânse, dar sunt strânse atât de slab încât pot fi desfăcute cu mâna.
"Ce ai făcut, mă nene, mă? Tot podul așa este. Cade podul pe noi. Nimic nu-i strâns. E făcut la fantezie", susține autorul filmării.
Totuşi, reprezentanţii de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) susţin că nu există niciun pericol de prăbuşire al podului şi afirmă că este treaba antreprenorului să rezolve această problemă.
"În ce priveşte videoul care a devenit viral în mediul online, în primul rând trebuie să spunem că nu există niciun risc să cadă podul.
Practic, acele şuruburi nu ţin de structura de rezistenţă a podului, ci de fixarea parapetului marginal al căii de rulare.
În al doilea rând, nu există niciun risc ca în cazul în care un autovehicul intră în acel parapet să cadă în Dunăre, cum am mai auzit, pentru că după acel parapet mai este şi un trotuar sau o zonă de intervenţie de 3 metri lăţime şi un alt parapet marginal, deci exclus riscul să cadă cineva în Dunăre, dacă loveşte parapetul.
În al treilea rând, acel pod este încă în posesia antreprenorului, pentru că podul nu a fost încă recepţionat. Deci până la recepţia finală, antreprenorul trebuie să rezolve toate neconformităţile, inclusiv aceste şuruburi nestrânse.
Deci, riscul este minim să existe evenimente din cauza acelui pod, dar pentru că vorbim de un constructor cu pretenţii şi cu blazon, este ruşinos să nu fii în stare să strângi nişte şuruburi pe care le poate strânge şi un muncitor necalificat", a declarat Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt la CNAIR.
Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila - cel mai mare pod suspendat construit vreodată în România, al treilea ca dimensiune din Europa şi ultimul pod peste Dunăre înainte de vărsarea în Marea Neagră - a fost inaugurat într-o ceremonie fastuoasă la care au luat parte mai mulţi oficiali ai statului.
La ceremonie au participat preşedintele Klaus Iohannis, preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, premierul Marcel Ciolacu, dar şi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.
Lungimea totală a podului este de 1.974 metri, înălţimea turnurilor este de aproximativ 193 de metri de la partea superioară a fundaţiei, iar podul are trei deschideri.
Lungimea totală a drumurilor (inclusiv podul) este de 23,413 km şi cuprinde două secţiuni: drumul principal Brăila - Jijila, cu o lungime 19,095 km, şi drumul de legătură cu DN22 Smârdan - Măcin, în lungime de 4,328 km.
Oficialii au spus că podul suspendat peste Dunăre este proiectat să aibă o durată de viaţă de 120 de ani.
@thiagothiago055 ♬ sunet original - CostiCosti