Antena 3 CNN Economic Simona Bucura-Oprescu, anunț major despre pensiile de la 1 septembrie. Ei sunt seniorii care primesc cele mai mari creșteri

Simona Bucura-Oprescu, anunț major despre pensiile de la 1 septembrie. Ei sunt seniorii care primesc cele mai mari creșteri

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a făcut un anunț major privind pensiile pe care românii le vor primi de la 1 septembrie 2024. Ea a precizat care sunt seniorii care vor obține cele mai mari creșteri.

oprescu pensii
Simona Bucura-Oprescu, anunț major despre pensiile de la 1 septembrie. Ei sunt seniorii care primesc cele mai mari creșteri
de Ioana Mircea    |    28 Mai 2024   •   21:00

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a anunțat, astăzi în cadrul unei conferințe de presă, organizate la Iași că recalcularea pensiilor conform noii formule este o prioritate pentru Ministerul pe care îl conduce.

Ea a subliniat că modificarea pragului de 2.000 de lei pentru impozitarea pensiilor depinde și de Ministerul Finanțelor. Conform declarațiilor sale, cele mai mari creșteri vor fi acordate pensionarilor cu stagii mai lungi de cotizare.

"În momentul acesta, prioritatea noastră este recalcularea pensiilor după noua formulă, care ia în considerare punctele de contributivitate, punctele de stabilitate și perioadele de contributivitate neasimilate. În ceea ce privește impozitarea pensiilor, soluția implică și Ministerul Finanțelor. Prioritatea noastră acum este creșterea pensiilor de la 1 septembrie, datorită recalculării," a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu la Iași.

Ea a precizat că cei care vor beneficia de creșteri semnificative ale pensiilor sunt persoanele cu stagii de cotizare mai lungi, respectiv de peste 25 de ani. "Legea 363 din 2023 încurajează munca și îi recompensează pe cei care au muncit mai mult, prin punctele de stabilitate. Evident, cei cu stagii de cotizare mai mici nu vor avea aceleași beneficii," a adăugat ministrul.

Referitor la pensiile mici, ministrul a clarificat: "În acest moment, în România nu există pensii de 400-500 de lei. În 2023, pensia minimă, indemnizația minimă socială, era de 1.125 de lei. În 2024, pensia minimă este de 1.281 de lei. Prin urmare, astăzi nu avem în România niciun pensionar cu un cuantum mai mic de 1.281 de lei."

Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat luni că, odată cu recalcularea pensiilor de la 1 septembrie, se va modifica și plafonul peste care se impozitează pensiile, plafon care este acum de 2.000 de lei. Premierul a explicat că o nouă analiză este necesară pentru a ajusta pragul de impozitare în funcție de puterea de cumpărare actuală, potrivit digi24.ro.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Geoană, la un pas de a intra în cursa pentru prezidențiale
x close