Antena 3 CNN Economic Simona Bucura Oprescu, anunț important despre vârsta de pensionare: ”Românii trebuie să știe asta”

Simona Bucura Oprescu, anunț important despre vârsta de pensionare: ”Românii trebuie să știe asta”

simona bucura oprescu
Simona Bucura Oprescu, despre vârsta de pensionare. Sursă foto: Facebook / Simona Bucura Oprescu
de Laura Dinu    |    16 Iul 2024   •   13:12

Simona Bucura Oprescu a făcut anunțuri importante cu privire la vârsta de pensionare în România. Potrivit Ministrului Muncii, vârsta de pensionare va crește doar odată cu modificarea speranței de viață. 

„În ceea ce privește modificarea vârstei de pensionare, noi am venit cu un mecanism, cu o garanție pentru pensionari, că vârsta nu va crește decât dacă se modifică semnificativ speranța de viață.

Este important ca pensionarii să știe că este o cerință europeană asumată de România prin PNRR care vizează reforma pensiilor, care spune că până în 2035 vârsta de pensionare pentru femei și bărbați să crească eșalonat până la 65 de ani”, a declarat Simona Bucura Oprescu la România TV

Beneficii pentru femei

”Pentru a nu pedepsi femeile am venit cu două măsuri care îndulcesc reforma. Acestea vizează doamnele care au copii și care vor beneficia de o reducere a vârstei de pensionare cu 6 luni pentru fiecare copil. Dacă ai fost în concediu de creștere copil, beneficiezi de doi ani contributivi la pensie. Activitatea de a sta acasă cu copilul este recunoscută de statul român.

Dacă cineva vrea să se pensioneze anticipat, se pune și perioada de creștere copil”, a mai explicat ministra, care a menționat clar că nicio pensie nu se va impozita în afară de cele care trec de pragul de 2.000 de lei, despre care se știe că sunt taxate cu 10%.

"Pensiile românilor vor crește pentru următorii ani și nu sunt înghețate”

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a dezmințit, zilele trecute, zvonul potrivit căruia pensiile vor fi înghețate după recalculare, dar și faptul că nu ar exista bani la buget pentru majorarea de la 1 septembrie.

"Pensiile românilor vor crește pentru următorii ani și nu sunt înghețate la acel 9,4 din PIB. 

Avem articol în noua lege a pensiilor atât cu mecanismul cât și cu faptul că în luna ianuarie acestea vor avea majorări și sigur este foarte important pentru pensionari să știe că toate aceste lucruri sunt făcute la timp. Că există bani pentru pensii, că vor ajunge deciziile de pensionare și că toți pensionarii din România vor beneficia de recalculare.

Avem bani în buget atât prevăzuți atât pentru majorarea pe care am avut-o de la 1 ianuarie cât și pentru recalcularea pentru care vom pune în plată pensiile începând cu luna septembrie a acestui an.

În momentul acesta avem datele din dosarele de pensii ale românilor în format electronic, deja se listează deciziile de pensii.

Deciziile vor fi listate în 3 exemplare, un exemplar va fi transmis pensionarului, celelalte două vor rămâne la dosarul de pensii al fiecărui pensionar", a declarat Simona Bucura Oprescu la Realitatea PLUS

×
Citește mai multe din Economic
» Vezi toate știrile din Economic
Cele mai noi știri
Parteneri
x close