Antena 3 CNN Economic Simona Bucura Oprescu a anunțat data la care ajung deciziile de recalculare la pensionari. Românii află câți bani primesc

Simona Bucura Oprescu a anunțat data la care ajung deciziile de recalculare la pensionari. Românii află câți bani primesc

simona bucura oprescu
Simona Bucura Oprescu a anunțat data la care ajung deciziile de recalculare. Sursă foto: Agerpres
de Laura Dinu    |    17 Iul 2024   •   07:00

Nici o pensie nu va scădea în urma recalculării, susține ministrul Muncii. Simona Bucura Oprescu a anunțat că deciziile de recalculare vor ajungem între 16 și 31 august.

Casele teritoriale de pensii au finalizat reevaluarea dosarelor și au introdus în sistemul electronic toate datele necesare recalculării.

„Colegii au finalizat procesul de reevaluare a dosarelor de pensie. Ei sunt în plin proces de recalculare. În acest moment, deja au început listarea deciziilor de pensionare.

Tot ce facem în cadrul acestei recalculări facem pentru pensionari. Am făcut totul ca să fie echitate”, spune Simona Bucura Oprescu.

”Vrem să trimitem toate deciziile înainte de 1 septembrie. Nu vrem să avem pensionari cărora să le ajungă în iunie și unora să le ajungă în august. Între 16-31 august vor ajunge deciziile de recalculare. 

Important ca fiecare pensionar să știe este că în urma recalculării nicio pensie nu va scădea. Lega prevede în mod explicit că se păstrează cuantumul cel mai favorabil.

Pe lângă faptul că noua Lege a pensiilor ce rezolvă inechitățile, ea vine cu acel element important, și anume că recompensează stagiile lungi de cotizare”, a mai explicat Ministrul Muncii la România TV.

 

 

 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close