Antena 3 CNN Economic Daniel Baciu a anunțat data la care poștașii livrează pensiile majorate

Daniel Baciu a anunțat data la care poștașii livrează pensiile majorate

daniel baciu agerpres
Șeful CNPP, Daniel Baciu, a anunțat data la care poștașii livrează pensiile majorate. Foto: Agerpres
de Laura Dinu    |    28 Aug 2024   •   15:10

Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii Publice, anunță că pensionarii își vor primi veniturile majorate începând de săptămâna următoare. 

”În această săptămână finalizăm procesul de tipărire al taloanelor de pensie pentru luna septembrie.

Începând de luni 2 septembrie, pensionarii vor primi pensiile recalculate conform Legii nr.360/2023.

Nicio pensie nu va scădea  în urma procesului de recalculare, avem o creștere medie a pensiilor din sistemul public de 26,65%, începând cu data de 1 septembrie, care se adaugă la creșterea de la 1 ianuarie de 13,8%”, anunță șeful CNPP. 

? În această săptămână finalizăm procesul de tipărire al taloanelor de pensie pentru luna septembrie a.c.. ✅️ Începând de luni 2 septembrie, pensionarii vor primi pensiile recalculate conform Legii nr.360/2023. ?? Nicio pensie nu va scade în urma procesului de recalculare, avem o creștere medie a pensiilor din sistemul public de 26,65%, începând cu data de 1 septembrie, care se adaugă la creșterea de la 1 ianuarie de 13,8% .

Publicată de Daniel Baciu pe Miercuri, 28 august 2024

Și ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat că pensiile vor ajunge în buzunarele românilor fără întârzieri.

„Echipa Ministerul Finanţelor a lucrat intens pentru a se asigura că totul decurge conform planului, iar pensionarii vor primi banii în conturile lor cât mai curând.

Odată cu aprobarea de astăzi a Memorandumului pentru stabilirea limitelor de credite bugetare şi credite de angajament pe luna septembrie 2024, la propunerea Ministerului Finanțelor, asigurăm majorarea bugetului lunar pentru pensii cu peste 2 miliarde lei. Astfel, mâine vom opera deschiderea de credite bugetare, care se traduce prin asigurarea sumelor pentru cei 3,8 milioane personari care primesc pensii majorate din septembrie.

Pentru Guvernul României, respectiv Ministerul Finanțelor, este un efort de suplimentar de aproximativ 10 miliarde lei, pe care trebuie să îi asigure în contul Casei Naționale de Pensii Publice, pe parcursul anului 2024.

De la o medie lunară de circa 10,5 miliarde lei, MF va asigura către Casa Națională de Pensii Publice aproximativ 13 miliarde lei lunar. 

Mulțumesc pe această cale tuturor colegilor implicați la nivelul Ministerului Finanțelor și ANAF, indiferent că vorbim de colectarea veniturilor, Trezoreria Statului sau departamentul de buget responsabil de asigurarea dechiderilor de credite bugetare, eforturile lor se vor concretiza în asigurarea băniilor pentru seniorii noștri.

Ne-am asigurat că această creștere a pensiilor este sustenabilă din punct de vedere economic, astfel încât să putem continua să investim în continuare pentru viitorul României. Aceasta este direcția pe care o urmăm, un echilibru între asistență și dezvoltare, între promisiuni și acțiuni concrete.”, a transmis Marcel Bolos, pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Daniel Baciu CNPP pensii
Citește mai multe din Economic
» Vezi toate știrile din Economic
Cele mai noi știri
Parteneri
x close