Antena 3 CNN Economic Ministrul Energiei a anunțat ce se întâmplă cu schema de plafonare a prețurilor la energie și gaze. Cât vor plăti românii

Ministrul Energiei a anunțat ce se întâmplă cu schema de plafonare a prețurilor la energie și gaze. Cât vor plăti românii

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunțat ce se va întâmpla cu schema de plafonare a prețurilor la energie și gaze din această toamnă.

Hepta I Mediafax Foto / Dani Amariei sebastian burduja
Ministrul Energiei a anunțat ce se întâmplă cu schema de plafonare a prețurilor la energie și gaze. Cât vor plăti românii Sursa foto: Hepta I Mediafax Foto / Dani Amariei
de Laura Dinu    |    07 Sep 2023   •   16:00

Sebastian Burduja susține că schema va rămâne în vigoare cel puțin până în primăvara următoare. 

”Românii să nu se aștepte să tremure de frig în casă, la iarnă! Schema rămâne în vigoare până în primăvara următoare! Comisia Europeană ne-a recomandată să o modificăm până în 2025”, a declarat Burduja. 

Ministrul Energiei susține că, în perioada următoare, peste două miliarde de lei vor merge către furnizori. 

”Vom fi cu plățile la zi”, promite acesta. 

”Vom avea o dublare la energie și mai mult decât o dublare la gaze!”

Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia Inteligentă, declara zilele trecute că, în cazul în care se va renunța la plafonarea prețurilor, facturile se vor dubla.

”Fiecare client are un contract semnat cu un furnizor de energie și gaze, la un preț pe care l-a stabilit la un moment dat, în 2022, 2021, preț care astăzi este unul foarte ridicat.

În situația în care, de exemplu, mâine s-ar abroga legislația de plafonare, automat s-ar reveni la prețurile din contract, adică la niște prețuri mult mai ridicate.

Din analiza pe care am făcut-o în raport cu două facturi din București, una la energie electrică și una la gaze naturale, a rezultat că vom avea cel puțin o dublare la energia electrică și mai mult decât o dublare la gaze.

Un astfel de proces trebuie atent analizat și atent implementat, de așa natură încât să nu se ajungă în situația în care să avem o explozie a prețurilor facturilor românilor”, a declarat Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia Inteligentă, la Antena 3 CNN.

×
Citește mai multe din Economic
» Vezi toate știrile din Economic
Cele mai noi știri
Parteneri
x close