Antena 3 CNN Economic Scumpiri la carnea de miel pentru Paște 2024. Prețurile au crescut deja | La ce trebuie să fie atenți românii atunci când cumpără

Scumpiri la carnea de miel pentru Paște 2024. Prețurile au crescut deja | La ce trebuie să fie atenți românii atunci când cumpără

Mia Lungu
1 minut de citit Publicat la 12:32 27 Feb 2024 Modificat la 12:32 27 Feb 2024
carne miel
Scumpiri la carnea de miel pentru Paște 2024. Prețurile au crescut deja | La ce trebuie să fie atenți românii atunci când cumpără Sursa foto: Profimedia Images

Paște 2024. Carnea de miel este unul dintre alimentele cele mai căutate de români, în perioada Sărbătorilor Pascale. Anul acesta, consumatorii se pot aștepta la prețuri mai mari, dat fiind că fermieri au anunțat deja scumpiri.

Un kilogram de miel viu costa, în 2023, circa 20 de lei, iar acum s-a scumpit cu 15% și este de așteptat să mai crească până la Paște. 

"Acum, carnea de miel este la 23 de lei în viu şi de sărbători clar o să crească. E ceva normal să crească de sărbători. E cererea mai mare, marfă puţină şi urcă preţul", a precizat un fermier român, pentru Jurnalul.

Aceste costuri sunt la poarta fermei, astfel că în magazine vor fi și mai mari. Un kilogram de carne de miel se vinde acum cu 65 de lei, comparativ cu 35 de lei, cât costa în perioada Sărbătorilor Pascale din 2023.

La ce trebuie să fie atenți românii atunci când cumpără carne de miel

”Achiziţionarea cărnii, inclusiv a cărnii de miel şi a produselor din carne se va face numai din locuri special amenajate, dotate şi autorizate (măcelarii, magazine alimentare, locuri special amenajate în pieţe) şi trebuie să aibă ştampila de control sanitar-veterinar. Numai în aceste condiţii există garanţia unui produs sigur, ce nu vă va afecta sănătatea.

Evitaţi cumpărarea de carne de la persoane şi din locuri neautorizate, din portbagajele maşinilor chiar dacă preţul oferit este comparativ mai mic, comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condiţiile optime de transport, depozitare şi comercializare şi nu vă poate elibera bon de casă cu care să justificaţi tranzacţia comercială şi riscaţi să achiziţionaţi un produs neconform sau chiar nesigur care poate să vă afecteze sănătatea”, explica Paul Anghel, directorul general al ANPC, anul trecut.

×
x close