Antena 3 CNN Economic Benzina superioară a depășit prețul de 8 lei la pompă în București

Benzina superioară a depășit prețul de 8 lei la pompă în București

Benzina superioară a depășit 8 lei pe litru în Capitală! De asemenea, cotațiile barilului de petrol sunt în continuă creștere de la începerea războiului. Pe bursele internaționale şi alte bunuri au atins valori alarmante.

Benzina superioară a depășit prețul de 8 lei la pompă în București
Orașul din România unde prețul la combustibil e mai ieftin
de Laura Dinu    |    01 Mar 2022   •   15:04

În Capitală, benzina Premium a ajuns să coste chiar și peste 8 lei pe litru. Niciodată până astăzi benzina nu a ajuns la un asemenea nivel. 

De vină ar fi creșterile cotațiilor de petrol Brent. În ciuda faptului că au existat creșteri ale cotațiilor și înaintea atacului pus la cale de Vladimir Putin, războiul amplifică scumpirile de la pompă. 

În acest moment, barilul de petrol Brent costă peste 100 de dolari. Este vorba despre o creștere de aproximativ 6% în mai puțin de o săptămână. 

Pe bursele internaționale și alte produse s-au scumpit semnificativ de la primul atac asupra Ucrainei. De exemplu, pentru gazele naturale cu livrare pe 22 aprilie, plătim în acest moment peste 100 euro/Mwh. Este vorba despre o scumpire de 14% în mai puțin de o săptămână. 

În ceea ce privește prețul grâului de panificație, acesta se vinde cu 322 euro/t, cu 12% mai mult față de perioada de dinaintea începerii războiului. 

×
Subiecte în articol: benzina București
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Toate pensiile vor fi recalculate de la 1 septembrie. Anunțul Ministrului Boloş
x close