Antena 3 CNN Economic Preţurile alimentelor au explodat în pandemie, iar economiştii prevăd noi scumpiri 

Preţurile alimentelor au explodat în pandemie, iar economiştii prevăd noi scumpiri 

M.Z.
<1 minut de citit Publicat la 10:26 09 Mai 2020 Modificat la 10:26 09 Mai 2020
o_1e7s595h21qfv1i4j1vfa13jh1a97b.jpg
Sursa foto: Hepta

Cel mai mult s-au scumpit carnea, legumele şi fructele, potrivit datelor prezentate sâmbătă, la emisiunea Income, de la Antena 3.

Astfel, carnea de porc s-a scumpit în primele luni ale anului cu 16%, iar cartofii cu 12%, faţă de luna decembrie.

Preţul fructelor a crescut cu 5% în martie, însă caise se vând cu 20 de lei kilogramul, iar piersicile cu 15-17 lei, în pieţe.

Mult s-au scumpit şi mezelurile, pentru care plătim cu 17% mai mult faţă de anul trecut.

În plus, specialiştii economişti francezi estimează că preţurile ar urma să mai crească şi în perioada următoare.

Preţurile alimentelor au explodat în pandemie

×
x close