Antena 3 CNN Economic Scumpirea detergenților va fi analizată de Consiliul Concurenței. Anunțul premierului Marcel Ciolacu

Scumpirea detergenților va fi analizată de Consiliul Concurenței. Anunțul premierului Marcel Ciolacu

"Poate pentru dumneavoastră urgența cea mai mare sunt detergenții, pentru mine continuă să fie impozitarea muncii și inflației", răspunde prim-ministrul la remarca unui jurnalist.

de Mia Lungu    |    14 Mai 2024   •   13:45

Consiliul Concurenței va analiza scumpirea detergenților, spune premierul Ciolacu.

Premierul vorbea despre reducerea inflației cu aproape 0,5%, când un jurnalist a remarcat că prețurile la detergenți au crescut.

"Eu vorbesc de inflație, nu despre prețul la detergenți. Prețul la detergenți a crescut cu 25%, urmează Consiliul Concurenței să facă o anchetă, am vorbit și cu președintele", a spus Ciolacu.

"Poate pentru dumneavoastră urgență cea mai mare sunt detergenții, pentru mine continuă să fie impozitarea muncii și inflației", a adăugat premierul.

În ciuda faptului că inflaţia a fost în luna aprilie în scădere cu aproape un procent faţă de luna precedentă, prețul detergentilor a crescut față de anul trecut cu 25%.

"La ora actuală, procesăm datele primite de la comercianți pentru a verifica dacă aceste creșteri de prețuri sunt justificate. Noi monitorizăm constant prețurile produselor de bază, atât alimentare cât și nealimentare. 

Așa cum am mai spus, am observat asa numitul”waterbed effect”, adică o reducere a prețurilor produselor cu adaos comercial plafonat și o majorare a prețurilor celorlalte produse. Ca urmare, verificăm dacă unii comercianți nu cumva au profitat de această conjunctură și au crescut prețurile nelegitim.", a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, la solicitarea Economedia.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close