Antena 3 CNN Economic Salariile angajaţilor RATB ajung până la 7.000 lei

Salariile angajaţilor RATB ajung până la 7.000 lei

Salariile angajaţilor RATB ajung până la 7.000 lei
Foto: Agerpres
de M.Z.    |    13 Mai 2013   •   18:46
Salariile directorilor din RATB variază între 4.477 lei şi 6.898 lei, aceştia fiind remuneraţi conform grilei de salarizare din Contractul Colectiv de Muncă, iar directorul general are cel mai mic venit, beneficiind de o remuneraţie acordată prin contractul de mandat, informează RATB.
 
Precizarea Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) vine după ce, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că aceştia ar încasa remuneraţii uriaşe în timp ce fac diverse "şmecherii".

Astfel, directorul general al regiei beneficiază de o remuneraţie lunară acordată prin contractul de mandat, la nivelul indemnizaţiei lunare acordate prin lege pentru funcţia de viceprimar, în cuantum net de 4.477 lei, informează RATB, potrivit Mediafax.
 
În ceea ce-i priveşte pe directorii executivi, veniturile lunare nete sunt de: câte 6.724 lei pentru directorul de la Infrastructură şi cel de la Resurse Umane, câte 6.898 de lei pentru directorul tehnic, cel de la Exploatare, cel economic şi cel comercial şi 5.442 lei pentru directorul de la Uzina RATB.
 
"De asemenea, dorim să precizăm că suma de 23.000 lei, vehiculată în presă ca reprezentând salariul lunar al unui director RATB, nu este conformă cu realitatea. De aceea, pentru a elimina confuziile şi dezinformarea opiniei publice, subliniem faptul că acestă sumă a fost obţinută în iulie 2010, de către directorul de Resurse Umane, domnul Gheorghe Rebegeanu, atunci când a ieşit la pensie", se arată în comunicatul Regiei.
 
RATB mai precizează, în acelaşi context, că cifra vehiculată nu reprezintă salariul lunar al fostului director, ci venitul obţinut de acesta, conform Contractului Colectiv de Muncă, din cumularea salariului lunar, prima de vacanţă (80% din salariul de bază) şi două salarii de bază acordate angajaţilor la pensionare.
 
Edilul-şef al Capitalei afirmase despre directorii regiei că ar câştiga 280 de milioane de lei vechi pe lună. "Ăia stau pe un salariu, atenţie, civilizat, pentru că şi muncesc foarte mult. Mă refer la şoferi, vatmani ş.a.m.d., iar ăştia (directorii - n.r.) iau 280 de milioane lei (vechi - n.r.) pe lună; 280 de milioane pe lună, director adjunct. Şi ce să fac, domnule?...", a spus Oprescu.





 

×
Subiecte în articol: RATB salarii Sorin Oprescu
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close