Există un job pentru care nu se cere nici diploma de BAC și care e plătit lunar cu sume între 1.500 și 3.000 de euro.
E o perioadă destul de grea prin care trec companiile aeriene. Se confruntă cu lipsa de personal fiindcă, în pandemie, în ultimii trei ani, au concediat mulți angajați. Acum, cei care vor să lucreze în domeniul aviației sunt bineveniți și au și o mulțime de beneficii.
Salariul e unul dintre cele mai atractive beneficii. Companiile aeriene caută însoțitori de bord care să aibă deja 18 ani și să care să fi terminat 12 clase. În plus, diploma de Bacalaureat nu este necesară.
Mai există o condiție, și anume ca doritorii să aibă un buget alocat cursurilor de pregătire. O etapă de pregătire cuprinsă între trei și șase săptămâni costă, în medie, între 1.500 și 2.600 de euro.
La final, cursanții vor avea un examen, iar dacă îl promovează au toate șansele să se angajeze la diverse companii aeriene.
Nu e nevoie de multe cursuri ca să devii însoțitor de bord, ci e obligatoriu doar atestatul EASA (European Union Aviation Safety Agency/Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei) pentru însoțitori de bord.
"Nevoia este foarte mare. Noi avem un parteneriat cu un operator aerian şi cursanţii şcolii noastre au prioritate la angajare. Noi suntem norocoşi că am prins parteneriatul ăsta, dar, în general ei depun CV-ul când aud de anumite posturi disponibile", a declarat Iulia Iovu, trainer în domeniul aviației, conform observatornews.ro.
Pentru mulți tineri meseria de însoțitor de bord sună a fi foarte atractivă. Pe lângă salariile mari primite, mai e un avanataj uriaș. Poți vizita toată lumea doar prin intermediul jobului.
Cei mai bine plătiţi însoţitori de zbor sunt cei din Orientul Mijlociu, unde salariile ajung chiar şi la 3000 de euro.
La noi în ţară veniturile variază mult în funcţie de compania aeriană, ajungând la peste 1500 de euro. La aceşti bani se adaugă banii pentru orele de zbor şi diurna.