Antena 3 CNN Economic Rusia a amendat Apple cu o sumă record pentru "abuz de poziție dominantă"

Rusia a amendat Apple cu o sumă record pentru "abuz de poziție dominantă"

Apple a primit o amendă record de peste 12 milioane de dolari în Rusia pentru "abuz de poziție dominantă". Plângerea a fost depusă de o companie de securitate cibernetică în 2019.

o_1f4br6ffg1jd75sq2n1lnl1h5vb.jpg
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    28 Apr 2021   •   15:21

Agenţia antimonopol rusă (FAS) a anunţat marţi că a condamnat gigantul american Apple la o amendă record de peste 12 milioane de dolari pentru "abuz de poziţie dominantă".

Plângerea aflată la originea acestei amenzi a fost depusă de compania de securitate cibernetică rusă Kaspersky în 2019.

Grupul rus a acuzat Apple că a interzis accesul, pe Apple Store, a unei aplicaţii de control parental dezvoltată de Kaspersky pentru că și compania americană se pregătea să lanseze o aplicaţie similară.

Conform FAC, gigantul american are "o putere discreționară nelimitată, care poate duce la o restricționare a concurenței". Rușii au cerut americanilor să renunțe la dreptul de a respinge aplicații exterioare pe App Store. Autoritățile de la Kremlin și-au intensificat ofensiva împotriva internetului, dublată de o luptă împotriva marilor giganți informatici străini.

"Cu tot respectul, dar nu suntem de acord cu decizia Serviciului federal antimonopol rus şi vom contesta decizia sa", a reacţionat la rândul său Apple într-un comunicat.

"Am lucrat cu Kaspersky pentru a aduce aplicaţia lor în conformitate cu regulile implementate pentru a proteja copiii. Acum au 13 aplicaţii în App Store şi am procesat sute de actualizări pentru acestea", adaugă grupul american.

O lege intrată în vigoare la 1 aprilie face obligatorie preinstalarea software-ului sau aplicaţiilor ruse (inclusiv celor ale Kaspersky) pe toate smartphone-urile, tabletele, computerele şi alte gadgeturi conectate vândute în Rusia, potrivit Euronews.

×
Subiecte în articol: Apple amenda
Cele mai noi știri
Parteneri
x close