Faţă de luna februarie a anului trecut, carnea este cu 7,7% mai scumpă.
Datele publicate de Eurostat arată că prețul la carne în Uniunea Europeană a crescut în luna februarie 2024 față de aceeași perioadă a anului precedent, iar cele mai mari creșteri au fost înregistrate în Bulgaria și România.
Preţul la carne în Uniunea Europeană era cu 3,3% mai mare în luna februarie 2024 decât în luna februarie 2023, însă în rândul ţărilor membre cele mai mari creşteri de preţuri au fost înregistrate în Bulgaria (8,2%) şi România (7,7%), conform datelor Eurostat.
Conform acestor date, preţul cărnii a crescut în majoritatea ţărilor membre UE. Au scăzut în ţări precum Cehia (unde preţurile au fost mai mici cu 5,1%), Finlanda (minus 2,2%) şi Danemarca (minus 0,6%).
Pe categorii, carnea de porc a înregistrat cea mai mare creştere de preţuri la nivelul UE (+ 5,7%) urmată de carnea de oaie sau capră şi carnea de vită sau viţel.
În schimb, preţurile la carnea de pasăre au scăzut cu 1,6%, la nivelul UE, în luna februarie 2024 comparativ cu luna februarie 2023.