Antena 3 CNN Economic Adrian Câciu: Peste 22,4 miliarde de euro a primit România din fonduri de coeziune

Adrian Câciu: Peste 22,4 miliarde de euro a primit România din fonduri de coeziune

Pentru proiectele europene din exercițiul financiar 2014-2020, România a ajuns la un grad de absorbție de 93,2% pe fondurile de coeziune, anunță Adrian Câciu, ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene din România.

adrian caciu gov.ro
Ministrul Adrian Câciu, anunţ despre voucherele pentru alimente şi pachetele cu alimente în 2024 Sursa foto: gov.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Dec 2023   •   17:56

”Nu mai puțin de 22,445 miliarde euro au fost rambursate României până la acest moment. Iar procesul nu s-a încheiat, România având solicitate sume spre rambursare de încă 1,5 miliarde euro”, mai precizează ministrul, pe pagina sa de Facebook.

Totodată, la începutul anului, România se situa la 73% grad de absorbție pe politica de coeziune, iar anul se încheie la peste 93%. Asta înseamnă 20 de puncte procentuale în plus de-a lungul acestui an.

”Pe perioade în cursul anului 2023, absorbția de fonduri din exercițiul 2014-2020  a constat în 3 puncte procentuale în primele șase luni și 17 puncte procentuale în ultimele șase luni.

Cheile succesului?

Două: un efort comun Guvern-Parlament - beneficiari și declararea ca prioritate decizională și administrativă închiderea exercițiului financiar cu absorbție maximală”, mai spune Adrian Câciu.

Material susţinut de PSD

×
Subiecte în articol: fonduri coeziune Adrian Câciu
Citește mai multe din Economic
» Vezi toate știrile din Economic
Cele mai noi știri
Parteneri
x close