Antena 3 CNN Economic Reguli noi la importurile de miere din UE, din 30 noiembrie

Reguli noi la importurile de miere din UE, din 30 noiembrie

test miere profimedia
Produsele care au fost găsite cu nereguli au fost marcate ca suspecte cu privire la falsificarea mierii cu zaharuri. Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Iul 2024   •   09:11

O legislație mai drastică privind importurile de miere şi produse apicole intră în vigoare din 30 noiembrie, la nivelul Uniunii Europene, potrivit informaţiilor prezentate sâmbătă, la emisiunea Agricool, de la Antena 3 CNN.

Acestea pot trece graniţa UE numai dacă sunt trimise, primite sau produse în unități înregistrate de către autoritatea competentă a țării exportatoare. 

Controalele au arătat probleme la jumătate dintre mărfurile verificate. 

Produsele care au fost găsite cu nereguli au fost marcate ca suspecte cu privire la falsificarea mierii cu zaharuri.

Beneficiile pentru sănătate ale consumului de miere înainte de culcare. Protejează creierul și ajută la pierderea în greutate

Mierea a fost apreciată de-a lungul istoriei pentru puterea sa vindecătoare. De obicei, este folosită pentru tratarea răcelilor, afecțiunilor cardiace, tulburărilor digestive și pentru fortificarea sistemului imunitar.

Mierea aduce o serie de avantaje pentru sănătate datorită compoziției sale bogate în substanțe nutritive.

Conține carbohidrați (glucoză și fructoză), vitamine în cantități mici, minerale precum calciu, fier, magneziu și potasiu, precum și antioxidanți.

Glucoza și fructoza din miere furnizează energie rapidă, făcând din miere o alternativă naturală și sănătoasă la îndulcitori obișnuiți.

Antioxidanții din miere pot ajuta la protejarea celulelor împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi, reducând riscul de boli cronice.

Proprietățile antibacteriene și antimicrobiene ale mierii, datorate conținutului de peroxid de hidrogen și alte substanțe naturale, o fac utilă în tratarea afecțiunilor gâtului și a rănilor minore.

Consumul de miere poate reduce inflamația și oferi alinare în caz de răceală sau tuse, precum și ameliora disconfortul gastrointestinal asociat cu indigestia și gastrita.

Datorită proprietăților sale antioxidante și antimicrobiene, consumul regulat de miere poate întări sistemul imunitar.

Un amestec de miere și lămâie poate ajuta la reducerea tusei și la calmarea iritațiilor gâtului.

×
Subiecte în articol: miere produse apicole import miere Agricool
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close