Hostel cu dotările şi confortul unui hotel de trei stele
Astra Brașov oferă 45 de camere: 9 camere cu câte 4 paturi, 28 camere cu câte 3 paturi și 8 camere duble. Fiecare cameră este dotată corespunzator, cu baie proprie, TV, mini-bar și dispune de internet wireless gratuit în toată clădirea. Hostelul pune la dispoziția turiștilor un restaurant cu 140 locuri, situat la parterul clădirii, unde se poate servi micul dejun, prânzul și cina, precum și o modernă sală de conferinţă.
Proiectul s-a derulat pe o perioadă de nouă luni. Au fost achiziționate echipamente de încălzire pe bază de energie solară și centrale termice pe gaze, un generator de curent și echipament de climatizare și ventilație. Bucătăria și spălătoria au fost dotate cu utilaje specifice și s-a cumpărat mobilier pentru camere, recepție, restaurant și spațiul de recreere. Tot prin proiect au fost achiziționate aparate electrocasnice (televizoare, sistem home cinema, DVD-uri, expresoare), un seif și s-a montat centrală telefonică, iar birourile administrative au fost dotate cu echipamente IT (un laptop, patru computere, o imprimantă, o multifuncțională și un sistem wireless). Chiar dacă proiectul prevedea crearea a 8 locuri de muncă, după finalizarea acestuia, numărul total al persoanelor angajate a ajuns la 17.
Mai mulți turiști = mai mult profit
“Camerele sunt foarte curate și bine echipate, micul dejun este delicios, iar personalul este foarte prietenos. Ne-am simțit excelent, e super curat, liniște și chiar dacă faci 10 minute pe jos până la stația de autobuz, prețul mic e un motiv foarte bun să alegeți acest hostel ca variantă de cazare în Brașov”, este recomandarea unei foste cliente a hotelului.
În primul an după finalizarea investiției, gradul mediu de ocupare a crescut cu 35%, profitul unității de cazare a fost cu 54% mai mare, iar cifra de afaceri a crescut cu 46%. Ținta conducerii hotelului pentru 2015 este menținerea cotei de 50% din piața specifică locală.
Proiectul „Finalizarea investiției prin realizarea dotărilor pentru Hostel Astra – Brașov” este finanțat prin Regio - Programul Operațional Regional și implementat în Regiunea de dezvoltare Centru. Proiectul a fost depus în cadrul Axei Prioritare 4 – Sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri regional și local şi are o valoare totală de 1.519.618 lei, din care cofinanțarea de la Uniunea Europeană a fost de 858.000 lei.
Acesta este unul din cele 3.500 de proiecte finanțate prin Regio, în toate cele opt regiuni de dezvoltare, care contribuie la dezvoltarea oraşelor, reabilitarea drumurilor, modernizarea infrastructurii sociale, sprijinirea mediului de afaceri şi promovarea şi restaurarea obiectivelor turistice din România. Pe pagina www.inforegio.ro puteți consulta, pentru fiecare regiune de dezvoltare, harta proiectelor finanțate prin Regio - Programul Operațional Regional 2007-2013.