Antena 3 CNN Economic Raiffeisen Bank anunţă că renunţă la toate cardurile Mastercard în perioada următoare. Ce au de făcut clienţii băncii din România

Raiffeisen Bank anunţă că renunţă la toate cardurile Mastercard în perioada următoare. Ce au de făcut clienţii băncii din România

Raiffeisen Bank România anunţă că, în perioada următoare, toţi clienţii care au carduri Mastercard vor trebui să le înlocuiască.

Raiffeisen Bank anunţă că renunţă la toate cardurile Mastercard în perioada următoare. Ce au de făcut clienţii băncii din România
Raiffeisen Bank anunţă că renunţă la toate cardurile Mastercard în perioada următoare. Ce au de făcut clienţii băncii din România
de Georgiana Adam    |    16 Mai 2024   •   14:47

Respectivele carduri Raiffeisen vor fi schimbate, treptat, cu carduri sub sigla VISA, anunţă compania.

Prin această mișcare, toate cardurile Raiffeisen Mastercard (competitorul Visa) vor fi înlocuite cu cele emise de celălalt emitent de carduri. 

CEO-ul Raiffeisen Bank spune că această mișcare are în vedere creșterea investițiilor în materie de dezvoltare a serviciilor bancare. 

"Parteneriatul exclusiv cu Visa ne va da posibilitatea să investim mai mult. 

Vom avea un singur focus de investiție: o singură platformă pe care trebuie să o dezvoltăm, ceea ce va duce la procese mai rapide ale tranzacțiilor", a declarat Zdenek Romanek, CEO Raiffeisen Bank România.

Astfel, cardurile de credit Raiffeisen vor fi înlocuite în perioada 15 iulie – 31 octombrie 2024, iar cardurile de debit în perioada 1 august 2024 – 31 martie 2025.

Ce au de făcut clienţii Raiffeisen, după schimbarea cardurilor

Vladimir Kalinov, vicepreședinte Retail la Raiffeisen Bank, spune că Mastercard și Visa aveau o pondere egală de carduri Raiffeisen Bank. 

Acesta spune că, singurul lucru pe care trebuie să îl facă clienții după înlocuirea cardului bancar este să introducă noile date în platformele de unde obișnuiau să facă cumpărături. 

Clienții Raiffeisen Bank nu trebuie să plătească nimic pentru înlocuirea cardului Mastercard cu unul Visa, adaugă reprezentantul Raiffeisen.

"Digitalizarea a fost întotdeauna o prioritate pentru Visa întrucât ajută consumatorii și companiile să se adapteze la o economie globală în continuă mișcare prin tranzacții cât mai rapide, simple și sigure. 

Raiffeisen Bank ne este alături de mai bine de trei decenii la construirea ecosistemului local de plăți, iar noul nostru parteneriat exclusiv, care prevede emiterea sub sigla Visa a tuturor cardurilor din vastul portofoliu al băncii, reprezintă un moment de referință pe piața din România, care ne va permite să accelerăm procesul de inovație de care avem nevoie în sectorul plăților", a precizat Cătălin Creţu, General Manager pentru Bulgaria, Croația, România, Slovenia la Visa.

Noile carduri Raiffeisen au o identitate vizuală modernă și sunt fabricate din plastic reciclat în proporție de 99%, un pas important pentru reducerea amprentei de carbon, potrivit wall-street.ro.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Avertizare meteo imediată Cod Roșu de ploi torențiale. Lista localităților afectate
x close