Antena 3 CNN Economic Radu Oprea: „În industria de apărare avem companii care lucrează în patru schimburi, 24/7”

Radu Oprea: „În industria de apărare avem companii care lucrează în patru schimburi, 24/7”

Radu Oprea  - hepta
Radu Oprea susține că economia României este în creștere / Sursa foto: Hepta
de R.M.    |    10 Sep 2024   •   22:33

Ștefan-Radu Oprea, ministrul Economiei, a vorbit, în direct la Antena 3 CNN, despre faptul că în industria de apărare există o „reformă profundă”, care a început să producă efecte. „Avem companii care lucrează în patru schimburi”, a declarat acesta.

„Știți unde într-adevăr se întâmplă lucruri? Pentru că este un război în Ucraina? În industria de apărare și acolo avem o reformă profundă, pentru că am schimbat legislația, vechea lege a fost înlocuită cu legea cooperării industriale, care a început să producă efecte.

Avem companii care lucrează în patru schimburi, 24 de ore din 7 zile. În industria românească de apărare am trecut memorandum prin guvern să putem face angajări, să ajungem să lucrăm patru schimburi. Asta e o informație.

Important este că există această legislație, că funcționăm, suntem în grupuri de lucru.
 
Noi, cei din guvern, am propus asta”, a declarat Ștefan-Radu Oprea, ministrul Economiei, în direct la Antena 3 CNN.

Radu Oprea: „Efectele în economie ale investițiilor se văd în timp”

Totodată, ministrul a vorbit și despre faptul că PIB-ul la nivel național este în creștere, iar investițiile în economiei se văd în timp.

„Efectele în economie ale investițiilor se văd în timp. În acest moment, într-adevăr, am importat foarte mult și lucrul acesta se simte, pentru că PIB-ul, de fapt, vorbește despre creșterea valorii din economia românească, aducând din exterior o creștere.

Spre exemplu, săptămâna viitoare voi fi la o fabrică de cărămidă, care se inaugurează. Nokian începe să producă, va fi unul dintre marii exportatori ai României și este și o conjunctură care ține de felul în care este structurată economia românească.

Am vorbit toată săptămâna aceasta și săptămâna trecută, în special cu industria auto, pentru că acolo avem peste 500 de companii, cele două mari companii producătoare, Fordul și Renault Dacia. Faptul că industria auto se resimte în acest moment are impact și asupra României.

Astăzi am vorbit să organizăm o întâlnire cu europarlamentarii noștri, pentru că există o prevedere care se cheamă CAFE, sunt acronimele, și care are efect imediat asupra industriei auto, nu în 2035, când avem obiectivele de a trece la automobilul electric. Sunt niște perturbații în viață. Trebuie să facem lucrul acesta azi. Lucrul acesta noi acționăm și îl facem azi”, a mai declarat Ștefan Radu-Oprea, la Antena 3 CNN.

×
Citește mai multe din Economic
» Vezi toate știrile din Economic
Cele mai noi știri
Parteneri
x close