Antena 3 CNN Economic Angajații Guvernului au ieșit din nou în stradă! Și angajații din Parlament amenință cu noi proteste

Angajații Guvernului au ieșit din nou în stradă! Și angajații din Parlament amenință cu noi proteste

Angajații Guvernului încep o nouă săptămână de proteste, în timp ce premierul anunță că va discuta cu oamenii care au ieșit în stradă. Și angajații Parlamentului au anunțat că sunt gata să își întrerupă activitatea.

de Vasile Marcu    |    20 Mai 2024   •   11:16

Angajații din aparatul guvernului încep o nouă săptămână de proteste, în timp ce premierul anunță că se va implica direct în discuția cu angajații care au ieșit în stradă. Surse din Guvern susțin că premierul este dispus să crească cu cel mult 20% salariile angajaților.

În momentul de față, în grevă japoneză sunt angajații din Cancelaria Prim-ministrului, Corpului de control al premierului, SGG, Departamentul pentru Luptă Antifraudă – și cei ai Agenției Naționale pentru Achiziții Publice. Angajații guvernului spun că negociază încă din februarie cu vicepremierul Neacșu, dar până acum nu le-a fost propusă nicio soluție care să-i mulțumească.

"Dacă e așa de multă muncă în Guvern, la toate departamentele... Eu știu cât se muncește în Guvernul României și tocmai de aceea mi-ar plăcea să mă implic direct în discuția cu cei care au făcut acest protest", a declarat Marcel Ciolacu.

Între timp, numărul protestatarilor crește. Salariaților din aparatul propriu al Guvernului li s-au alăturat și angajații din instituțiile de cultură, care au protestat sâmbătă seara în fața Palatului Victoria.

Și cei peste 1200 de angajați ai Parlamentului s-au solidarizat cu protestul celor din guvern și anunță și ei că sunt gata să iasă în stradă și să întrerupă lucrul.

Dacă nu reușește să-i convingă să renunțe la proteste, angajații din Guvern și Parlament vor continua protestele.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Au apărut primele subiecte la Matematică de la Evaluarea Națională 2024
x close