Antena 3 CNN Economic Primele căpșuni românești din piețe, mai scumpe decât un kilogram de ceafă de porc. Cât costă fructele dulci şi parfumate

Primele căpșuni românești din piețe, mai scumpe decât un kilogram de ceafă de porc. Cât costă fructele dulci şi parfumate

Georgiana Adam
1 minut de citit Publicat la 08:58 23 Apr 2023 Modificat la 08:58 23 Apr 2023
capsuni
Primele căpșuni românești din piețe, mai scumpe decât un kilogram de ceafă de porc. Cât costă fructele dulci şi parfumate Sursa foto: Colaj https diggers.com | Antena 3

Căpșunile timpurii româneşti din soiul Premiat, din comuna Greaca de Giurgiu, sunt dulci, spun producătorii şi le înlocuiesc pe cele de import.

Un kilogram de căpșuni românești este cu peste 10 lei mai mare decât cel al căpșunilor de import, dar și mai mare decât cel al unui kilogram de ceafă de porc.

Un kilogram de căpşuni costă 35 de lei. Și deși sunt mai scumpe decât cele de import din supermarketuri, clienții nu se feresc să cumpere căpșuni românești.

"Deținem două hectare de căpșuni. Costă atât ca să se facă diferența. Și costurile care sunt, paiele pe care le băgăm la ele, munca. Nu le culegem singuri", spune un producător, potrivit stirileprotv.ro.

În supermarketuri, un kilogram de ceafă de porc costă aproximativ 33 de lei, în funcţie de locul de unde este cumpărată.

Cum să păstrezi căpşunile proaspete mai mult timp

Căpșunile sunt aromate, gustoase și te poți bucura de ele și în această perioadă. În cazul în care ați luat cantități mai mari de căpșuni și nu sunt depozitate corespunzător, unele încep să se strice.

Din fericire, există o variantă de a le depozita astfel încât fructele vor rămâne proaspete pentru o perioadă mai îndelungată de timp.

Prima greșeală pe care mulți o facem este să spălam fructele înainte de a le pune în frigider. 

Potrivit fermierilor, dacă spălam fructele înainte de a le pune în frigider scurtăm perioada în care căpșunile, de exemplu, pot fi consumate. Din cauza apei, acestea vor ajunge să se strice mai repede.

Fructele ar trebui să fie depozitate la frigider exact așa cum au fost cumpărate, fără urme de apă pe ele. 

În cazul în care le-ați luat din propria grădină, spălați doar cât consumați pe moment. Restul este indicat să le puneți în recipiente largi, astfel încât să nu stea unele peste altele.

×
x close