Antena 3 CNN Economic Preţurile la cacao au crescut de peste trei ori în ultimul an. Dulciurile s-ar putea scumpi

Preţurile la cacao au crescut de peste trei ori în ultimul an. Dulciurile s-ar putea scumpi

Georgiana Adam
1 minut de citit Publicat la 10:18 17 Iun 2024 Modificat la 10:18 17 Iun 2024
cacao profimedia
Preţurile la cacao au crescut de peste trei ori în ultimul an. Dulciurile s-ar putea scumpi

Preţurile pentru cacao au devenit de trei ori mai mari într-un an, scumpirea fiind o mare problemă pentru producătorii de dulciuri, informează CNBC.

În ultimii ani, preţul pentru cacao s-a situat la aproximativ 2.500 de dolari pe tonă. 

Dar rapoartele despre o recoltă mai slabă decât erau aşteptările au declanşat îngrijorări cu privire la aprovizionare, declanşând creşterea cotaţiilor mărfii în ultimele luni.

Astfel, cacaua a atins un preţ maxim istoric de peste 11.000 de dolari pe tonă, în aprilie. 

Preţurile au scăzut uşor de atunci, dar acestea sunt încă cu mult peste ceea ce companiile alimentare sunt obişnuite să plătească.

Pentru moment, multe dintre cele mai mari companii producătoare de bomboane - Hershey, producătorul M&M’s Mars, proprietarul Kinder Ferrero şi Mondelez, compania mamă a Cadbury - sunt probabil protejate de costurile mai mari pentru cacao, datorită contractelor pe termen lung care blochează preţurile pe care le plătesc pentru mărfurile cheie, pentru a le proteja de evenimente ca acesta.

Acest lucru le oferă puţin timp pentru a se confrunta cu problema. Dar, în 2025, probabil că vor ajunge să plătească mult mai mult pentru cacao.

„Acest lucru are un impact absolut asupra modului în care aceste companii îşi gestionează afacerile, doar pentru că impactul costurilor este atât important”, a spus Steve Rosenstock, responsabil pentru produse de consum la Clarkston Consulting, care sfătuieşte clienţii cum să facă faţă problemelor precum preţul pentru cacao.

Companiile de dulciuri amintite nu au răspuns solicitărilor de comentarii ale CNBC.

×
Etichete: cacao dulciuri
x close