Antena 3 CNN Economic De ce prețul combustibilului nu scade atunci când barilul de petrol se ieftinește. Ce spun experții

De ce prețul combustibilului nu scade atunci când barilul de petrol se ieftinește. Ce spun experții

Paradox românesc: preţurile cresc la pompă imediat ce preţul barilului este sus, dar nu scad atunci când preţul barilul se ieftinește. Experții aduc lămuriri în acest sens.

pompa benzina
De ce prețul combustibilului nu scade atunci când barilul de petrol se ieftinește. Ce spun experții Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandra Pandrea
de Ioana Mircea    |    13 Iul 2022   •   14:48

România se confruntă cu un paradox atunci când vine vorba despre prețul combustibilului la pompă.

Preţurile cresc imediat atunci când preţul barilului este ridicat, dar nu scad când preţul barilul scade.

Românii plătesc de aproape trei săptămâni aceleași prețuri la combustibil, în ciuda faptului că prețul barirului de petrol a scăzut.

În momentul de față prețul barirului de petrol a ajuns sub 100 de dolari, mai exact la suma de 98 de dolari. Cu toate acestea, prețurile la pompă au rămas fixe.

Pentru un litru de motorină plătim 8.76 de lei, iar prețul unui litru de benzină este de 8,20 lei. Asta după ce guvernul a aprobat printr-o ordonanță de urgență reducere prețului la combustibil cu 50 de bani.

Experții susțin că pentru a se vedea această reducere de preț a barirului, este necesar să se epuizeze stocurile deja existente.

 

 

×
Subiecte în articol: benzina motorina barilul de petrol
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close