Antena 3 CNN Economic Prețul la carnea de porc pleacă de la 4 lei, cu trei săptămâni înainte de Crăciun

Prețul la carnea de porc pleacă de la 4 lei, cu trei săptămâni înainte de Crăciun

<1 minut de citit Publicat la 14:17 04 Dec 2015 Modificat la 14:17 04 Dec 2015
porci.jpg
Foto: wired.com
Cu doar trei săptămâni înainte de Crăciun, vânzările la carnea de porc sunt în plin avânt. Unii cumpără porci crescuţi la ţară, alţii au mai multă încredere în carnea cumpărată din magazine. 
 
Preţurile variază între 4 lei şi 10 lei, în funcţie de zonă. Iar în ultimii ani, crescătorii de animale spun că la mare căutare este acum carnea din rasa mangaliţa.  
 
În Maramureş, carnea provenită din porcii de mangaliţa se vinde în viu cu 15 lei kilogramul, faţă de 8 lei pe kilogram pentru celelate rase. 
 
În funcţie de zonă diferă şi preţul kilogramului de carne. Dacă în Olt şi Alba porcul în viu se vinde cu un preţ mediu de 5 lei, în Bistriţa-Năsăud ajunge la aproape 10 lei.
 
În preajma sărbătorilor de iarnă, consumul de carne de porc creşte considerabil faţă de restul anului.
 
Pe lângă carnea porc, românii au prins gustul şi pentru carnea de mistreţ care ajunge la 30 lei pe kilogram sau de porc vietnamez care se vinde cu aproape 15 lei pe kilogram.
 
 
Prețuri carne de porc
 
Bistriţa-Năsăud, Argeş şi Galaţi - 10 lei/kilogram
Cluj, Iaşi şi Timiş -  7-8 lei/kilogram
Bacău, Olt şi Alba - 5 lei/kilogram
 

×
Etichete: porc
x close