![avertizare de vijelii si ploi torentiale in mai multe judete jumatate de tara se sufoca din cauza avertizare de vijelii si ploi torentiale in mai multe judete jumatate de tara se sufoca din cauza](https://www.antena3.ro/thumbs/landscape/2024/07/19/avertizare-de-vijelii-si-ploi-torentiale-in-mai-multe-judete-jumatate-de-tara-se-sufoca-din-cauza-913520.jpg)
A deschis acolo o plajă şi un restaurant, dar gândul îi rămăsese la îngheţată. Hotărât să încerce acest drum, a decis să plece la Bologna, la Ice University. A ajuns, în schimb, la Rimini, la cel mai mare târg de îngheţată din lume, iar acolo a descoperit Emilia Cremeria. Un brand cu tradiţie de peste 30 de ani în conuri, materie primă şi utilaje pentru îngheţată, dar relativ nou pe piaţa vânzării directe a ei. S-a îndrăgostit la prima aromă, sau la a 6-a, cum îi place să glumească, şi a decis că vrea să deschidă o franciză în România.
Negocierile cu italienii au fost destul de lungi şi anevoioase, pentru că erau neîncrezători în români, dar în cele din urmă a reuşit să aducă brandul şi la noi în ţară, după o investiţie de 250.000 de euro. Sautner are în prezent 9 gelaterii în România şi este deja în discuţii pentru alte locaţii din marile oraşe. Pentru că a ajuns să vândă mai bine decât ţara mamă, modelul lui de business a fost extrem de apreciat de italieni, care i-au şi propus să se alăture unei noi companii de francizare la nivel mondial.
Povestea pe larg a gelatierului român o găsiţi în interviul realizat de Bianca Voinea, la Biz School.