O porţiune a tunelului de metrou din Drumul Taberei a fost finalizată vineri dimineaţă, iar lucrările merg mai repede decât era prevăzut, a declarat, vineri, premierul Victor Ponta, aflat pe şantierul de construcţie.
"Legătura între primele două staţii este făcută, mă bucur că lucrările merg mai repede decât era preconizat, bani sunt, sunt convins că lucrurile merg în direcţia bună", a spus premierul Victor Ponta, prezent pe şantier.
Victor Ponta a anunţat că, deşi Executivul va finanţa întreaga investiţie, metroul va trece sub administrarea Primăriei Capitalei.
"Metroul va trece la Primărie, la Consiliul general, aşa cum este în toate capitalelele europene, însă Guvernul şi Ministerul Transporturilor va finanţa în continuare proiectele începute. Managementul trece la primărie, funcţionează la primărie, iar noile investiţii vor fi finanţate de Primărie. Pentru proiectele deja începute noi asigurăm finanţarea", a asigurat Ponta.
Totodată, prim-ministrul şi ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, au asigurat că Guvernul va aloca suficienţi bani pentru terminarea lucrărilor. Finanţarea este asigurată integral din surse bugetare şi comunitare, a spus Ponta.
Tronsonul de metrou Drumul Taberei-Universitate va fi pus în funcţiune în 2016, cu o întârziere de un an.
Cu o lungime totală de aproximativ şase kilometri, tronsonul de metrou va avea zece staţii, la Râul Doamnei, Valea Argeşului, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parcul Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor, şi va acoperi, în principal, un bazin cu un număr de peste 300.000 de locuitori din sectoarele 5 şi 6 ale Capitalei.
Primele trenuri pe Magistrala 5, de la Râul Doamnei şi de la staţia Valea Ialomiţei, până la Eroilor, ar fi trebuit puse în funcţiune în cursul anului 2015.
Cum o fi reuşit Ceauşescu să construiască metroul bucureştean?! Tronsonul Dr. Taberei-Eroilor, gata în 2016