Sistemul E-factura, varianta poloneză, vine cu multe probleme, scrie Rozalina Lăpădatu, pe Facebook.
Cunoscută ca activistă pentru drepturile pacienților, Rozalina Lăpădatu lucrează într-o companie care se confruntă cu problemele sistemului electronic de facturare din România.
"E-factura varianta poloneză vine cu multe probleme. Sistemul trebuia implementat începând cu luna iulie 2024, dar autoritățile poloneze au decis să amâne implementarea și între timp să facă o analiza a sistemului pentru a identifica problemele și a le rezolva înainte de implementare. Corect și cu respect pentru firmele private care trebuie susținute și nu încurcate.
Varianta românească o știți. Nu analiză, nu variantă beta, nu testare, noi implementăm direct pe nervii și banii firmelor private. Aceleași firme care plătesc taxe și impozite către Ministerul de Finanțare, acum plătesc și amenzi dacă nu emit facturile prin sistemul nefuncțional e-factura!
Mi se pare corect ca sistemul e-factura să funcționeze pe nervii și banii noștri, că doar nu ați vrea respect din partea statului român pentru contribuabilul corect și care își plătește la timp dările către stat", scrie Rozalina Lăpădatu.
E-factura varianta poloneză vine cu multe probleme. Sistemul trebuia implementat începând cu luna iulie 2024, dar...
Publicată de Rozalina Lapadatu pe Marţi, 23 ianuarie 2024
Citeşte şi: Primele rezultate ale sistemului e-Factura. Ministrul Finanţelor vine cu vești proaste
Polonia a pregătit E-factura începând cu 1 ianuarie 2022. Sistemul de facturare electronică a fost disponibil pentru utilizare voluntară timp de doi ani, iar autoritățile de la Varșovia intenționau să impună obligativitatea E-factura de la 1 iulie 2024.
Ministerul Finanțelor a avut în vedere să impună utilizarea sa obligatorie pentru întreprinderile înregistrate în scopuri de TVA începând cu 1 iulie 2024, dar a decis amânarea implementării obligatorii după ce au fost identificate "erori critice în sistem", scrie Forbes.