Antena 3 CNN Actualitate Plajă privată, deschisă în Tulcea după scăderea nivelului Dunării. ”Oamenii se relaxează, pot să facă un grătar, să ia o băutură rece”

Plajă privată, deschisă în Tulcea după scăderea nivelului Dunării. ”Oamenii se relaxează, pot să facă un grătar, să ia o băutură rece”

plaja getty
Persoanele care vin pe malul tulcean al Dunării pot închiria un şezlong cu umbrelă pentru 20 de lei pe zi. Sursa foto: Getty Images
de M.N.    |    19 Aug 2024   •   12:01

Scăderea cotelor Dunării în judeţul Tulcea i-a făcut pe unii tineri întreprinzători din comuna IC Brătianu să deschidă o plajă privată pe malul fluviului, după ce ani la rând aceasta a fost inaccesibilă publicului, potrivit agerpres.ro.

În urmă cu peste 35 de ani, malul tulcean al Dunării aparţinând comunei IC Brătianu era preferat de persoanele din Galaţi pentru a petrece câteva ore în aer liber.

După Revoluţia din 1989, singurul loc de pe malul fluviului de unde se puteau cumpăra mici sau băuturi reci, cunoscut sub numele „Cocuţa” şi situat vis-a-vis de insula formată pe Dunăre, a fost desfiinţat, aşa că malul tulcean a fost mai puţin frecventat.

„Am vrut să valorificăm zona pe care o avem. Noi am avut iniţiativa şi am avut suportul Primăriei comunei. 

Mare parte din persoanele care vin sunt din Galaţi sau din comunele din apropiere. 

Oamenii vin, se relaxează, pot să facă un grătar, să cumpere o băutură rece”, spune Emilia Polodeanu.

Cât costă să închiriezi un şezlong cu umbrelă pe plaja privată de la Tulcea

Tânăra a mai precizat că a deschis rulota cu băuturi şi plaja în urmă cu aproape o lună.

„Eu sunt din Galaţi şi am venit aici, pentru că suntem în natură”, a spus Robert F., în vârstă de 29 de ani, aflat pe malul tulcean al Dunării.

Persoanele care vin pe malul tulcean al Dunării pot închiria un şezlong cu umbrelă pentru 20 de lei pe zi.

Pe fondul căldurii înregistrate în ultimele luni, cotele fluviului au scăzut. Potrivit Administraţiei Fluviale Dunărea de Jos, luni, la Galaţi, nivelul fluviului este de 90 de centimetri, în timp ce la Isaccea este de 59 de centimetri şi la Tulcea este de 54 de centimetri, în ultimele două porturi amintite, Dunărea fiind în scădere.

În Portul Tulcea, cel mai mic nivel al fluviului a fost înregistrat în anul 2003, atunci când cota Dunării a fost de 5 centimetri. 

×
Subiecte în articol: plaja plajă privată Tulcea Dunare gratar
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close