Majoritatea restaurantelor de pe litoralul românesc se aprovizionează cu pește nu din Marea Neagră, ci din Mediterană, pentru că distribuitorii care îl aduc din Grecia pot asigura un flux constant, zilnic, ceea ce nu se întâmplă cu concurenții lor autohtoni, spune pentru Profit.ro Horațiu Șerb, asociat la un restaurant din 2 Mai.
Șerb afirmă că este mai ușor, ca proprietar de restaurant pe litoralul românesc, să te aprovizionezi cu pește din Marea Mediterană decât din Marea Neagră. Fluxul de pește vine constant și zilnic din Grecia, iar distribuitorii și îl aduc direct la restaurant, proaspăt, în mașini cu gheață. Peștele este de calitate foarte bună, ajunge în fiecare zi, adaugă el. Practic, cele mai multe restaurante au biban de mare, doradă, zargan sau chefal din Mediterană. Și din Bulgaria ajung pe litoralul românesc midii și rapane tot din același motiv: cele aduse de distribuitorii autohtoni nu ajung constant la restaurante.