Antena 3 CNN Economic Oraşul din România care va avea al doilea aeroport ca mărime din ţară. Noul terminal va fi gata la sfârşitul anului

Oraşul din România care va avea al doilea aeroport ca mărime din ţară. Noul terminal va fi gata la sfârşitul anului

Un mare oraş din România va avea al doilea cel mai mare aeroport din ţară, după Otopeni, după finalizarea unui nou terminal.

de Georgiana Adam    |    15 Mai 2024   •   10:20

Lucrările începute în urmă cu doi ani au ajuns în faza finală, iar investiţia se ridică la 117 milioane de euro. 

"Această investiţie a demarat în urmă cu doi ani de zile şi este într-adevăr cel mai mare terminal de aeroport, după Otopeni, din România.

Anul acesta am avut 600.000 de pasageri procesaţi. Anul trecut, la fel, 600.000. Urmează ca până în 2030 să ajungem la două milioane de pasageri. 

Au fost şi 60.000 de pasageri turişti străini, ceea ce pentru industria Horeca din Craiova este un lucru extraordinar. 

Are o întreagă odisee acest terminal de aeroport pentru că, într-o perioadă când nu era guvernarea PSD-PNL, ci erau alţii la guvernare, un ministru a întors acest proiect de 17 ori. 

Practic până în acest moment ar fi trebuit să fie gata acest terminal care este al doilea în România după Otopeni, din păcate însă, întârzierile cauzate de acest ministru au dus la faptul ca noi abia la sfârşitul acestui an să avem terminalul gata, un terminal care este pregătit pentru două milioane de pasageri anual", a spus Lia Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Avertizare meteo imediată Cod Roșu de ploi torențiale. Lista localităților afectate
x close