Antena 3 CNN Economic O nouă emisiune de titluri Fidelis se listează azi la bursă. Investitorii au plasat o sumă record

O nouă emisiune de titluri Fidelis se listează azi la bursă. Investitorii au plasat o sumă record

bvb Hepta
Bursa de valori Bucuresti. Sursa foto: Hepta
de Mihai Paul    |    17 Oct 2024   •   09:56

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) organizează joi un eveniment cu ocazia listării unei noi emisiuni de titluri de stat Fidelis, emise de Ministerul Finanţelor.

"Aceasta a fost cea mai mare ofertă publică derulată de Ministerul Finanţelor pentru titlurile de stat Fidelis, investitorii plasând aproape 3,5 miliarde lei în titlurile de stat Fidelis.", susţin organizatorii, conform Agerpres.

Dobânzile au variat între 3.95% şi 6.85% ăn funcţie de maturitatae titlurilor iar suma minimă a fost de 5.000 de lei.

Oferta publică a Ministerului Finanţelor, desfăşurată în perioada 2 - 11 octombrie 2024, a cuprins cinci emisiuni, două în euro şi trei în lei, dintre care una a fost dedicată donatorilor de sânge.

"Pe 17 octombrie, clopoţelul BVB va suna pentru fiecare român care a investit în titlurile de stat Fidelis şi, la fel ca şi până acum, pentru toţi cei care investim în viitorul nostru.", notează organizatorii.

La eveniment vor participa, printre alţii, preşedintele BVB, Radu Hanga, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Alexandru Petrescu, secretarul de stat în cadrul Ministerului Finanţelor, Alin Andrieş, directorul general al Trezoreriei Statului în cadrul Ministerului Finanţelor, Ştefan Nanu şi Laura Hexan, Head of Retail Sales, BCR. 

×
Subiecte în articol: BVB Fidelis
Parteneri
x close